Frå matfatet Lancet-serien Ultraprosessert mat høyrer ikkje berre heime i kosthaldsråd, men i politikken.
Frå matfatet Kjøt frå havet No kan du kjøpe lasagne med kjøtdeig laga av kappedyr. Men er det eit framskritt?
Frå matfatet Ny frihandelsavtale Så å seie alle sjømatprodukt vil verte heilt og fullt tollfrie som følgje av den nye avtalen, skriv Siri Helle.
Frå matfatet Kvifor er det slik at den usunne maten er den som smakar best? Siri Helle skriv om mat i Dag og Tid.
Frå matfatet Pølser og pålegg er i ferd med å verte gøymestadar for lureri. Les matspalta til Siri Helle.
Frå matfatet I Siri Helle Manko på matarbeidarar Berre 63 personar ser føre seg ei framtid i ei av Noregs største næringar.
Frå matfatet I Siri Helle Dadlar knyter oss saman. Difor bør dei etast med varsemd og respekt. Les om mat i DAG OG TID.
Frå matfatet Metanhemmarar i jordbruksoppgjeret Avtalen mellom bønder og stat handla i år om meir enn berre kroner og øre.
Frå matfatet I Siri Helle Grisevenger Vips, vart det som tidlegare var ein seig, traust, gløymd og vanskeleg del av grisen, til enkel, tilgjengeleg handmat.
Frå matfatet Ultraprosessert mat Kven skal vi tru på når ikkje eingong Helsedirektoratet klarer å halde sin eigen tråd om kva som er sunn mat?
Frå matfatet Jordbrukssubsidiar Det er ikkje tilfeldig at eitt kilo sau får dobbelt så mykje tilskot som eitt kilo kylling.
Frå matfatet I Siri Helle Matprisar Om prisane på mat skal få skulda for at renta ikkje går ned, skal vi i alle fall vite kva prisauken kjem av.
Frå matfatet I Siri Helle Det går nedover for lofottorsken. Heldigvis har nokon ein plan. Det går nedover for lofottorsken. Heldigvis har nokon ein plan.
Frå matfatet I Siri Helle Mellomrom på meieriet Treng vi den åttande feittvarianten av fersk drikkemjølk, eller var det nok med dei sju vi hadde frå før?
Frå matfatet I Siri Helle Mat og næringsstoff NRK prøver å opne for fritt godteforbruk, men nokre høner er ikkje heilt samde.
Frå matfatet Jakt og vilt kjøt Eg mistenker at Miljøpartiet Dei Grøne ikkje ser nasjonalparken for berre kjøtskam.
Frå matfatet «Om høyringsinnspela frå Helsedirektoratet vert inkluderte, risikerer ein å kriminalisere heilt vanleg mat.»
Frå matfatet Biodynamisk jordbruk: Det kan høyrast skummelt ut, men handlar kanskje mest om at ting skal gå i ring.
Frå matfatet Slaktetid Så er det offisielt: Kvalitetssjekken på slakteria er ikkje anna enn eit volummål.
Frå matfatet Er ikkje distribusjon og sal av mat samfunnskritisk infrastruktur? Regulering er noko vi har i kjeften. Lat oss også få det på papir.
Frå matfatet Kosthaldsråd Det einaste som er heilt sikkert, er at vitskapen framleis slit med å finne ut kva som er sunt og ikkje.
Frå matfatet Isbilen spelar høgt, men taper på kvalitet. Kor mykje vatn er det eigentleg mogleg å ha i ein iskrem og framleis få han til å likne ein fløyteis?
Frå matfatet «Mjølkeprisen vi betaler i butikken, er ikkje regulert av noko anna enn betalingsviljen vår.»
Frå matfatet Klimagodkjend kyllingproduksjon? At nett kyllingbransjen har byrja å måle klimapåverknaden sin, er ikkje så rart.
Frå matfatet Thaimat Om vi lèt råvara vere der ho er, er det større sjanse for problemlaus tradisjonsimport.