Frå matfatet

Å ete ute i Noreg er å navigere seg gjennom ei lang kjede av kjeder.

Unisont: Dette biletet, av dette bordet med denne maten, kan vere tatt om lag kvar som helst i verda. Er det eit gode?
Unisont: Dette biletet, av dette bordet med denne maten, kan vere tatt om lag kvar som helst i verda. Er det eit gode?
Publisert Sist oppdatert

Er restaurantkjeda Egon blant dei mest klassedelte konsepta i Noreg?

Det er i alle høve vanskeleg å kritisere det suksessrike restaurantkonseptet utan å verte putta i boksen «snobb», eller ein som ikkje forstår kva vanlege folk vil ha når dei går ut for å ete på restaurant. Eller, som debattredaktøren i Avisa Oslo, Ahmed Ashraf, skreiv i ein kommentar til Aftenpostens siste melding av Egon: «Ikke alle går på restaurant for å skylle kjeften med naturvin eller får orgasme av terte med tartar av velhengt kjøtt.»

Vi lèt det stå – og spør i staden kvifor ein skal på Egon, eigentleg?

Det er ikkje for å få eit billeg måltid. Entrecôten på Egon kostar berre 22 kroner mindre enn entrecôten i Statholdergaardens Mat- & Vinkjeller.

Men dit ville du kanskje ikkje tatt med tre kresne og urolege born?

Kanskje ikkje. Eller kanskje er det ei avgrensing vi set på oss sjølve – og som kan ha godt av å settast på prøve. Utfordring nummer éin for oss alle vert difor å prøve å ikkje late oss uroe av at ungar gjer som ungar skal – også på restaurant.

Digital tilgang – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement