Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Mange hundre turistar går dagleg opp sherpatrappa til Reinebringen i Lofoten, eit populært «Insta-point».
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Reiselivet har vorte næringa vi elskar å hate og hatar å elske.
Mange hundre turistar går dagleg opp sherpatrappa til Reinebringen i Lofoten, eit populært «Insta-point».
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Reiselivet har vorte næringa vi elskar å hate og hatar å elske.
Mange hundre turistar går dagleg opp sherpatrappa til Reinebringen i Lofoten, eit populært «Insta-point».
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Reiselivet har vorte næringa vi elskar å hate og hatar å elske.
Robotmjølk: 62,9 prosent av norske kyr vert no mjølka av ein robot.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Vert ein kvotefri mjølkeproduksjon ein produksjon på meir kraftfôr?
Robotmjølk: 62,9 prosent av norske kyr vert no mjølka av ein robot.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Vert ein kvotefri mjølkeproduksjon ein produksjon på meir kraftfôr?
Robotmjølk: 62,9 prosent av norske kyr vert no mjølka av ein robot.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Vert ein kvotefri mjølkeproduksjon ein produksjon på meir kraftfôr?
Fisk og sjokolade: Vi veit kva som er sunnast. Likevel fann Folkehelseinstituttet i 2016 at born et meir sjokolade enn fisk.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Det einaste som er heilt sikkert, er at vitskapen framleis slit med å finne ut kva som er sunt og ikkje.
Fisk og sjokolade: Vi veit kva som er sunnast. Likevel fann Folkehelseinstituttet i 2016 at born et meir sjokolade enn fisk.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Det einaste som er heilt sikkert, er at vitskapen framleis slit med å finne ut kva som er sunt og ikkje.
Fisk og sjokolade: Vi veit kva som er sunnast. Likevel fann Folkehelseinstituttet i 2016 at born et meir sjokolade enn fisk.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Det einaste som er heilt sikkert, er at vitskapen framleis slit med å finne ut kva som er sunt og ikkje.
Dette er openbert typisk norsk. Men må det smake riktig – eller held det at det smaker godt?
Foto: Solveig Vikene / NTB
Er det ikkje naturleg å utvikle seg under modning?
Dette er openbert typisk norsk. Men må det smake riktig – eller held det at det smaker godt?
Foto: Solveig Vikene / NTB
Er det ikkje naturleg å utvikle seg under modning?
Dette er openbert typisk norsk. Men må det smake riktig – eller held det at det smaker godt?
Foto: Solveig Vikene / NTB
Er det ikkje naturleg å utvikle seg under modning?
Verdiar i det fri: Her har du feriepengane dine sikra. Leitar du etter omvegar, kan det verte endå dyrare.
Foto: Wikimedia Commons
Verdiar i det fri: Her har du feriepengane dine sikra. Leitar du etter omvegar, kan det verte endå dyrare.
Foto: Wikimedia Commons
Verdiar i det fri: Her har du feriepengane dine sikra. Leitar du etter omvegar, kan det verte endå dyrare.
Foto: Wikimedia Commons