JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Siri Helle

Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.

siri@dagogtid.no

Artiklar

« 1 2 3 4 5 6 ... 82 »
Det går mykje kjøt gjennom anlegga til Nortura i desse dagar. Men kva veit dei eigentleg om kvaliteten på det?

Det går mykje kjøt gjennom anlegga til Nortura i desse dagar. Men kva veit dei eigentleg om kvaliteten på det?

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Det går mykje kjøt gjennom anlegga til Nortura i desse dagar. Men kva veit dei eigentleg om kvaliteten på det?

Det går mykje kjøt gjennom anlegga til Nortura i desse dagar. Men kva veit dei eigentleg om kvaliteten på det?

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Det går mykje kjøt gjennom anlegga til Nortura i desse dagar. Men kva veit dei eigentleg om kvaliteten på det?

Det går mykje kjøt gjennom anlegga til Nortura i desse dagar. Men kva veit dei eigentleg om kvaliteten på det?

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Daglege brød: Coop tek kontroll over eigen brødproduksjon. Kven vinn og kven taper på det, skal tru?

Daglege brød: Coop tek kontroll over eigen brødproduksjon. Kven vinn og kven taper på det, skal tru?

Foto: Terje Pedersen / NTB

Daglege brød: Coop tek kontroll over eigen brødproduksjon. Kven vinn og kven taper på det, skal tru?

Daglege brød: Coop tek kontroll over eigen brødproduksjon. Kven vinn og kven taper på det, skal tru?

Foto: Terje Pedersen / NTB

Daglege brød: Coop tek kontroll over eigen brødproduksjon. Kven vinn og kven taper på det, skal tru?

Daglege brød: Coop tek kontroll over eigen brødproduksjon. Kven vinn og kven taper på det, skal tru?

Foto: Terje Pedersen / NTB

Sunn frukost, ja vel, men kva med det kvite brødet og den magre salamien? Semje om kosthald er sjeldan.

Sunn frukost, ja vel, men kva med det kvite brødet og den magre salamien? Semje om kosthald er sjeldan.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sunn frukost, ja vel, men kva med det kvite brødet og den magre salamien? Semje om kosthald er sjeldan.

Sunn frukost, ja vel, men kva med det kvite brødet og den magre salamien? Semje om kosthald er sjeldan.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sunn frukost, ja vel, men kva med det kvite brødet og den magre salamien? Semje om kosthald er sjeldan.

Sunn frukost, ja vel, men kva med det kvite brødet og den magre salamien? Semje om kosthald er sjeldan.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

I lange baner: Det vert dyrka millionar av tonn bananar i verda kvart år, men problema tårnar seg opp.

I lange baner: Det vert dyrka millionar av tonn bananar i verda kvart år, men problema tårnar seg opp.

Foto: NTB

I lange baner: Det vert dyrka millionar av tonn bananar i verda kvart år, men problema tårnar seg opp.

I lange baner: Det vert dyrka millionar av tonn bananar i verda kvart år, men problema tårnar seg opp.

Foto: NTB

I lange baner: Det vert dyrka millionar av tonn bananar i verda kvart år, men problema tårnar seg opp.

I lange baner: Det vert dyrka millionar av tonn bananar i verda kvart år, men problema tårnar seg opp.

Foto: NTB

Dyrefôr eller delikatesse? Åkerbønna har mange namn – og minst like mange bruksmåtar.

Dyrefôr eller delikatesse? Åkerbønna har mange namn – og minst like mange bruksmåtar.

Foto via Wikimedia Commons

Dyrefôr eller delikatesse? Åkerbønna har mange namn – og minst like mange bruksmåtar.

Dyrefôr eller delikatesse? Åkerbønna har mange namn – og minst like mange bruksmåtar.

Foto via Wikimedia Commons

Dyrefôr eller delikatesse? Åkerbønna har mange namn – og minst like mange bruksmåtar.

Dyrefôr eller delikatesse? Åkerbønna har mange namn – og minst like mange bruksmåtar.

Foto via Wikimedia Commons

På hylla: denne dravlen frå Bergensmeieriet er nok ikkje så god lenger – men tradisjonen står seg framleis.

På hylla: denne dravlen frå Bergensmeieriet er nok ikkje så god lenger – men tradisjonen står seg framleis.

Foto: Wikimedia Commons

På hylla: denne dravlen frå Bergensmeieriet er nok ikkje så god lenger – men tradisjonen står seg framleis.

På hylla: denne dravlen frå Bergensmeieriet er nok ikkje så god lenger – men tradisjonen står seg framleis.

Foto: Wikimedia Commons

På hylla: denne dravlen frå Bergensmeieriet er nok ikkje så god lenger – men tradisjonen står seg framleis.

På hylla: denne dravlen frå Bergensmeieriet er nok ikkje så god lenger – men tradisjonen står seg framleis.

Foto: Wikimedia Commons

« 1 2 3 4 5 6 ... 82 »