Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Kathrine Kinn driv 15 gardar i Telelmark saman med ektemannen Gunleik Mæland.
Foto: Even Lundefaret
Kathrine Kinn skriv utan romantikk, men med eit fjellbeite av kjærleik, om ein brutal bondekvardag.
Kathrine Kinn driv 15 gardar i Telelmark saman med ektemannen Gunleik Mæland.
Foto: Even Lundefaret
Kathrine Kinn skriv utan romantikk, men med eit fjellbeite av kjærleik, om ein brutal bondekvardag.
Kathrine Kinn driv 15 gardar i Telelmark saman med ektemannen Gunleik Mæland.
Foto: Even Lundefaret
Kathrine Kinn skriv utan romantikk, men med eit fjellbeite av kjærleik, om ein brutal bondekvardag.
Slik kan tradisjonell julemat sjå ut. Daglegvarehyllene har eit breiare utval.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dei kallar det priskrig på julemat, men vi veit alle kven som vinn til slutt.
Slik kan tradisjonell julemat sjå ut. Daglegvarehyllene har eit breiare utval.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dei kallar det priskrig på julemat, men vi veit alle kven som vinn til slutt.
Slik kan tradisjonell julemat sjå ut. Daglegvarehyllene har eit breiare utval.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dei kallar det priskrig på julemat, men vi veit alle kven som vinn til slutt.
Kvite, runde og herlege: Mozzarella kan kallast lukke på eit fat.
Foto: Wikimedia Commons
Innhaldslista fortel visst ikkje alltid alt.
Kvite, runde og herlege: Mozzarella kan kallast lukke på eit fat.
Foto: Wikimedia Commons
Innhaldslista fortel visst ikkje alltid alt.
Kvite, runde og herlege: Mozzarella kan kallast lukke på eit fat.
Foto: Wikimedia Commons
Innhaldslista fortel visst ikkje alltid alt.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ein svinekotelett – eller ytrefilet med bein på.
Foto: Wikimedia Commons
Gje grisen salt, ikkje vatn.
Ein svinekotelett – eller ytrefilet med bein på.
Foto: Wikimedia Commons
Gje grisen salt, ikkje vatn.
Ein svinekotelett – eller ytrefilet med bein på.
Foto: Wikimedia Commons
Gje grisen salt, ikkje vatn.
Eit karakterkrav som fører til at sjukepleiestudieplassar står tomme, må fjernast snarast.
Eit karakterkrav som fører til at sjukepleiestudieplassar står tomme, må fjernast snarast.
Eit karakterkrav som fører til at sjukepleiestudieplassar står tomme, må fjernast snarast.