Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Feitt, salt og syrleg, med rikeleg kjøt og poteter: Skal det fyrst vere bearnes, er det slik det skal vere.
Foto: Wikimedia Commons
Det skal ikkje vere lett å få riktig type feitt.
Feitt, salt og syrleg, med rikeleg kjøt og poteter: Skal det fyrst vere bearnes, er det slik det skal vere.
Foto: Wikimedia Commons
Det skal ikkje vere lett å få riktig type feitt.
Feitt, salt og syrleg, med rikeleg kjøt og poteter: Skal det fyrst vere bearnes, er det slik det skal vere.
Foto: Wikimedia Commons
Det skal ikkje vere lett å få riktig type feitt.
Sauer og 17. mai: Norskare vert det ikkje. Men kor lenge får det vare?
Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Forskarar meiner vi kan verte sjølvberga i Noreg – om vi kuttar kjøt, egg og meieriprodukt.
Sauer og 17. mai: Norskare vert det ikkje. Men kor lenge får det vare?
Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Forskarar meiner vi kan verte sjølvberga i Noreg – om vi kuttar kjøt, egg og meieriprodukt.
Sauer og 17. mai: Norskare vert det ikkje. Men kor lenge får det vare?
Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Forskarar meiner vi kan verte sjølvberga i Noreg – om vi kuttar kjøt, egg og meieriprodukt.
Tøft med gryn og mjølk: Her kan ein framleis sjå at korna er korn. Har det vorte for tøft for mange av oss?
Foto: Frank May / NTB
Det er ikkje berre i tillaginga at maten kan vere for rask.
Tøft med gryn og mjølk: Her kan ein framleis sjå at korna er korn. Har det vorte for tøft for mange av oss?
Foto: Frank May / NTB
Det er ikkje berre i tillaginga at maten kan vere for rask.
Tøft med gryn og mjølk: Her kan ein framleis sjå at korna er korn. Har det vorte for tøft for mange av oss?
Foto: Frank May / NTB
Det er ikkje berre i tillaginga at maten kan vere for rask.
Gatedrikk: Å selje limonade på gata har lange tradisjonar, men akkurat dette designet er nok temmeleg nytt.
Foto: Missvain / Wikimedia Commons
Den gamle sitrondrikken lever no eit rettslaust tilvære.
Gatedrikk: Å selje limonade på gata har lange tradisjonar, men akkurat dette designet er nok temmeleg nytt.
Foto: Missvain / Wikimedia Commons
Den gamle sitrondrikken lever no eit rettslaust tilvære.
Gatedrikk: Å selje limonade på gata har lange tradisjonar, men akkurat dette designet er nok temmeleg nytt.
Foto: Missvain / Wikimedia Commons
Den gamle sitrondrikken lever no eit rettslaust tilvære.
Vinterfôr på ville vegar: Det er ikkje isbitar, men rundballar, som flyt i Mjøsa og skaper trøbbel.
Foto: Geir Olsen / NTB
Tida for store ord verkar ikkje å gå over. Snarare tvert om.
Vinterfôr på ville vegar: Det er ikkje isbitar, men rundballar, som flyt i Mjøsa og skaper trøbbel.
Foto: Geir Olsen / NTB
Tida for store ord verkar ikkje å gå over. Snarare tvert om.
Vinterfôr på ville vegar: Det er ikkje isbitar, men rundballar, som flyt i Mjøsa og skaper trøbbel.
Foto: Geir Olsen / NTB
Tida for store ord verkar ikkje å gå over. Snarare tvert om.
Plommer i eit tre: Har du eit slikt i hagen, er du heldig – har du ikkje, får du kjøpe plommer på butikken.
Foto: Pxhere.com
Enkelte sel plommer med tap, og eg tek meg sjølv i å sjå feil.
Plommer i eit tre: Har du eit slikt i hagen, er du heldig – har du ikkje, får du kjøpe plommer på butikken.
Foto: Pxhere.com
Enkelte sel plommer med tap, og eg tek meg sjølv i å sjå feil.
Plommer i eit tre: Har du eit slikt i hagen, er du heldig – har du ikkje, får du kjøpe plommer på butikken.
Foto: Pxhere.com
Enkelte sel plommer med tap, og eg tek meg sjølv i å sjå feil.