Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Høgt heng dei og høgteknologiske er dei: Moderne fruktproduksjon er ein heil vitskap.
Foto: Frank May / NTB scanpix
Moderne fruktproduksjon har sider som liknar andre delar av samfunnet vårt for tida.
Høgt heng dei og høgteknologiske er dei: Moderne fruktproduksjon er ein heil vitskap.
Foto: Frank May / NTB scanpix
Moderne fruktproduksjon har sider som liknar andre delar av samfunnet vårt for tida.
Høgt heng dei og høgteknologiske er dei: Moderne fruktproduksjon er ein heil vitskap.
Foto: Frank May / NTB scanpix
Moderne fruktproduksjon har sider som liknar andre delar av samfunnet vårt for tida.
Ein, to, tre, sylt.
Foto: ImpromptuKitchen / flickr
Sylta – men trass alt ikkje heilt syltetøy.
Ein, to, tre, sylt.
Foto: ImpromptuKitchen / flickr
Sylta – men trass alt ikkje heilt syltetøy.
Ein, to, tre, sylt.
Foto: ImpromptuKitchen / flickr
Sylta – men trass alt ikkje heilt syltetøy.
Livet er godt når chipsskåla er full.
Foto: Pxhere.com
Varmen tek på. I verste fall tek han på sjølvaste kreften.
Livet er godt når chipsskåla er full.
Foto: Pxhere.com
Varmen tek på. I verste fall tek han på sjølvaste kreften.
Livet er godt når chipsskåla er full.
Foto: Pxhere.com
Varmen tek på. I verste fall tek han på sjølvaste kreften.
I dag definerer vi gardar i Noreg etter eitt einaste kriterium: storleik. Det er mildt sagt litt upresist.
I dag definerer vi gardar i Noreg etter eitt einaste kriterium: storleik. Det er mildt sagt litt upresist.
I dag definerer vi gardar i Noreg etter eitt einaste kriterium: storleik. Det er mildt sagt litt upresist.
Vanilje eller vanilin? Det kan vere det same, så lenge vi er ærlege og det er rikeleg av det.
Foto: Andreas Praefcke / Wikimedia Commons
Om begge juksar, kan likevel éin gjere det betre enn den andre.
Vanilje eller vanilin? Det kan vere det same, så lenge vi er ærlege og det er rikeleg av det.
Foto: Andreas Praefcke / Wikimedia Commons
Om begge juksar, kan likevel éin gjere det betre enn den andre.
Vanilje eller vanilin? Det kan vere det same, så lenge vi er ærlege og det er rikeleg av det.
Foto: Andreas Praefcke / Wikimedia Commons
Om begge juksar, kan likevel éin gjere det betre enn den andre.
Steikt sild er god middag. Så kvifor et vi det så sjeldan?
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Få råvarer har større hurtigmatpotensial enn havets sølv.
Steikt sild er god middag. Så kvifor et vi det så sjeldan?
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Få råvarer har større hurtigmatpotensial enn havets sølv.
Steikt sild er god middag. Så kvifor et vi det så sjeldan?
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Få råvarer har større hurtigmatpotensial enn havets sølv.