Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Nofima har funne at sidan vi kastar mindre ost når vi kjøper han ferdig skiva, er det meir miljøvennleg. Det er verdilaus forsking, hevdar Siri Helle.
Foto: Wikimedia Commons
Ferdige skiver løyser ingen problem.
Nofima har funne at sidan vi kastar mindre ost når vi kjøper han ferdig skiva, er det meir miljøvennleg. Det er verdilaus forsking, hevdar Siri Helle.
Foto: Wikimedia Commons
Ferdige skiver løyser ingen problem.
Nofima har funne at sidan vi kastar mindre ost når vi kjøper han ferdig skiva, er det meir miljøvennleg. Det er verdilaus forsking, hevdar Siri Helle.
Foto: Wikimedia Commons
Ferdige skiver løyser ingen problem.
Konstanse Tysse vaks opp med vasskrekk. Det ville ho at nye slekter slepp oppleve. Ho har steikt og selt vaflar for eit par hundre tusen kroner.
Foto: Firda / Aud Elsa Grøneng
Éin ting er å bygge basseng på dugnad.
Noko heilt anna er det å handtere bassengbyråkratiet.
Konstanse Tysse vaks opp med vasskrekk. Det ville ho at nye slekter slepp oppleve. Ho har steikt og selt vaflar for eit par hundre tusen kroner.
Foto: Firda / Aud Elsa Grøneng
Éin ting er å bygge basseng på dugnad.
Noko heilt anna er det å handtere bassengbyråkratiet.
Konstanse Tysse vaks opp med vasskrekk. Det ville ho at nye slekter slepp oppleve. Ho har steikt og selt vaflar for eit par hundre tusen kroner.
Foto: Firda / Aud Elsa Grøneng
Éin ting er å bygge basseng på dugnad.
Noko heilt anna er det å handtere bassengbyråkratiet.
Det er tid for slakt både ute i naturen og i ulike mediedebattar.
Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix
Slik gjer vi det når vi slaktar eit dyr.
Det er tid for slakt både ute i naturen og i ulike mediedebattar.
Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix
Slik gjer vi det når vi slaktar eit dyr.
Det er tid for slakt både ute i naturen og i ulike mediedebattar.
Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix
Slik gjer vi det når vi slaktar eit dyr.
Båtførar Håkon André Hatlem gjer Simrad Buholmen klar til å plukke opp personar i sjøen.
Alle foto: Siri Helle
Av dei 59 skøytene Redningsselskapet har i flåten sin, er 29 drivne av frivillige.
Båtførar Håkon André Hatlem gjer Simrad Buholmen klar til å plukke opp personar i sjøen.
Alle foto: Siri Helle
Av dei 59 skøytene Redningsselskapet har i flåten sin, er 29 drivne av frivillige.
Båtførar Håkon André Hatlem gjer Simrad Buholmen klar til å plukke opp personar i sjøen.
Alle foto: Siri Helle
Av dei 59 skøytene Redningsselskapet har i flåten sin, er 29 drivne av frivillige.
Kjøtkaker i brun saus, saman med fårikål, toppar statistikken over nasjonalrettar.
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Mamma har ikkje einerett på kjøtkaker, men dei ho lagar, bør vere skikkelege.
Kjøtkaker i brun saus, saman med fårikål, toppar statistikken over nasjonalrettar.
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Mamma har ikkje einerett på kjøtkaker, men dei ho lagar, bør vere skikkelege.
Kjøtkaker i brun saus, saman med fårikål, toppar statistikken over nasjonalrettar.
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Mamma har ikkje einerett på kjøtkaker, men dei ho lagar, bør vere skikkelege.
Bøffelmozzarella som vert laga i eit meieri i Caserta, ikkje langt frå Napoli i Sør-Italia.
Foto: Franco Costano / AP Photo / NTB scanpix
Både pluss og minus.
Bøffelmozzarella som vert laga i eit meieri i Caserta, ikkje langt frå Napoli i Sør-Italia.
Foto: Franco Costano / AP Photo / NTB scanpix
Både pluss og minus.
Bøffelmozzarella som vert laga i eit meieri i Caserta, ikkje langt frå Napoli i Sør-Italia.
Foto: Franco Costano / AP Photo / NTB scanpix
Både pluss og minus.