Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Ser du noko du saknar? Om vi held att nett no, skal vi ta på kvarandre igjen – når vi er glade og triste, har vunne eller tapt, privat og politisk, fordi noko skal vare evig eller berre vere i augneblinken.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
Vi kan verke kjøpe eller selje det, og lageret kan ikkje gå tomt. Likevel kan det syne seg å vere noko av det mest verdifulle vi har.
Ser du noko du saknar? Om vi held att nett no, skal vi ta på kvarandre igjen – når vi er glade og triste, har vunne eller tapt, privat og politisk, fordi noko skal vare evig eller berre vere i augneblinken.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
Vi kan verke kjøpe eller selje det, og lageret kan ikkje gå tomt. Likevel kan det syne seg å vere noko av det mest verdifulle vi har.
Ser du noko du saknar? Om vi held att nett no, skal vi ta på kvarandre igjen – når vi er glade og triste, har vunne eller tapt, privat og politisk, fordi noko skal vare evig eller berre vere i augneblinken.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
Vi kan verke kjøpe eller selje det, og lageret kan ikkje gå tomt. Likevel kan det syne seg å vere noko av det mest verdifulle vi har.
Fritt etter Edvard Munchs «Aften på Karl Johan».
Teikning: May Linn Clement
Når samfunnet skakar i grunnmuren, vert det endå viktigare at Dovre står støtt.
Fritt etter Edvard Munchs «Aften på Karl Johan».
Teikning: May Linn Clement
Når samfunnet skakar i grunnmuren, vert det endå viktigare at Dovre står støtt.
Fritt etter Edvard Munchs «Aften på Karl Johan».
Teikning: May Linn Clement
Når samfunnet skakar i grunnmuren, vert det endå viktigare at Dovre står støtt.
Tomme butikkhyller. Er dette ein berekraftig reaksjon på ei krise?
Foto Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Kanskje er det snart på tide å stikke fingeren i jorda.
Tomme butikkhyller. Er dette ein berekraftig reaksjon på ei krise?
Foto Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Kanskje er det snart på tide å stikke fingeren i jorda.
Tomme butikkhyller. Er dette ein berekraftig reaksjon på ei krise?
Foto Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Kanskje er det snart på tide å stikke fingeren i jorda.
Raps som skal verte margarin.
Foto: Pxhere.com
Kven har bestemt at naturleg får vere eit positivt lada ord?
Raps som skal verte margarin.
Foto: Pxhere.com
Kven har bestemt at naturleg får vere eit positivt lada ord?
Raps som skal verte margarin.
Foto: Pxhere.com
Kven har bestemt at naturleg får vere eit positivt lada ord?
Osebergskipet. Sjå. Sjå bakover, framover og akkurat no.
Foto: Mårten Teigen / Kulturhistorisk museum / Universitetet i Oslo
Alt er mest verdt når det er splitter nytt. Bortsett frå når det vert skikkeleg, skikkeleg gamalt.
Osebergskipet. Sjå. Sjå bakover, framover og akkurat no.
Foto: Mårten Teigen / Kulturhistorisk museum / Universitetet i Oslo
Alt er mest verdt når det er splitter nytt. Bortsett frå når det vert skikkeleg, skikkeleg gamalt.
Osebergskipet. Sjå. Sjå bakover, framover og akkurat no.
Foto: Mårten Teigen / Kulturhistorisk museum / Universitetet i Oslo
Alt er mest verdt når det er splitter nytt. Bortsett frå når det vert skikkeleg, skikkeleg gamalt.
Fisk i fangenskap. Ei utfordring vi må leve med?
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Verda må ha mat. Skal norsk oppdrettsnæring få vere med og bidra?
Fisk i fangenskap. Ei utfordring vi må leve med?
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Verda må ha mat. Skal norsk oppdrettsnæring få vere med og bidra?
Fisk i fangenskap. Ei utfordring vi må leve med?
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Verda må ha mat. Skal norsk oppdrettsnæring få vere med og bidra?