Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Du kan lage din eigen ostesnacks med mozzarella, tomat og basilikum.
Foto: Larry Crowe / TT / NTB scanpix
Små ostebitar på altfor lang tur.
Du kan lage din eigen ostesnacks med mozzarella, tomat og basilikum.
Foto: Larry Crowe / TT / NTB scanpix
Små ostebitar på altfor lang tur.
Du kan lage din eigen ostesnacks med mozzarella, tomat og basilikum.
Foto: Larry Crowe / TT / NTB scanpix
Små ostebitar på altfor lang tur.
Tine Kvit Geitost Lagra fekk gullmedalje i World Cheese Awards.
Foto: Tine
«... og samvirkeorganisasjonan e blitt te forargels for folk og for fe.»
Tine Kvit Geitost Lagra fekk gullmedalje i World Cheese Awards.
Foto: Tine
«... og samvirkeorganisasjonan e blitt te forargels for folk og for fe.»
Tine Kvit Geitost Lagra fekk gullmedalje i World Cheese Awards.
Foto: Tine
«... og samvirkeorganisasjonan e blitt te forargels for folk og for fe.»
Strukturelt kunne vi ha gjort to ting: kjøpe dyrare sukker eller ha ei avgift som tek utgangspunkt i mengda nyttige næringsstoff.
Foto: Matt Rourke / TT / NTB scanpix
Sjølv sprudlande drikk kan gje verdifull næring.
Strukturelt kunne vi ha gjort to ting: kjøpe dyrare sukker eller ha ei avgift som tek utgangspunkt i mengda nyttige næringsstoff.
Foto: Matt Rourke / TT / NTB scanpix
Sjølv sprudlande drikk kan gje verdifull næring.
Strukturelt kunne vi ha gjort to ting: kjøpe dyrare sukker eller ha ei avgift som tek utgangspunkt i mengda nyttige næringsstoff.
Foto: Matt Rourke / TT / NTB scanpix
Sjølv sprudlande drikk kan gje verdifull næring.
Pinnekjøt er ikkje berre meir smak, det er òg meir konsentrert næring enn ferskt kjøt.
Foto: Nina Aldin Thune/Wikimedia
Eg ynskjer meg tørre pinnar til jul i år.
Pinnekjøt er ikkje berre meir smak, det er òg meir konsentrert næring enn ferskt kjøt.
Foto: Nina Aldin Thune/Wikimedia
Eg ynskjer meg tørre pinnar til jul i år.
Pinnekjøt er ikkje berre meir smak, det er òg meir konsentrert næring enn ferskt kjøt.
Foto: Nina Aldin Thune/Wikimedia
Eg ynskjer meg tørre pinnar til jul i år.
Fruktjuiceseljarane på gata i Rio de Janeiro lokkar ikkje med varer som skal gjere kundane reinsa og evig unge. Dei sel leskande, velsmakande og gjennomsnittleg sunn drikke.
Foto: Silvia Izquierdo/AP/NTB scanpix
Skyt. Eller spring.
Fruktjuiceseljarane på gata i Rio de Janeiro lokkar ikkje med varer som skal gjere kundane reinsa og evig unge. Dei sel leskande, velsmakande og gjennomsnittleg sunn drikke.
Foto: Silvia Izquierdo/AP/NTB scanpix
Skyt. Eller spring.
Fruktjuiceseljarane på gata i Rio de Janeiro lokkar ikkje med varer som skal gjere kundane reinsa og evig unge. Dei sel leskande, velsmakande og gjennomsnittleg sunn drikke.
Foto: Silvia Izquierdo/AP/NTB scanpix
Skyt. Eller spring.
Villreinen i Nordfjella har skrantesjuke no. Då må vi handle på den kunnskapen vi har – no.
Villreinen i Nordfjella har skrantesjuke no. Då må vi handle på den kunnskapen vi har – no.
Villreinen i Nordfjella har skrantesjuke no. Då må vi handle på den kunnskapen vi har – no.