Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Pizza vart skapt som – og er framleis – den perfekte restematen, fordi alt vert betre med litt smelta, grilla ost på toppen.
Foto frå Wikimedia Commons
På toppen av botnen legg vi det vi har til overs. Pluss litt til.
Pizza vart skapt som – og er framleis – den perfekte restematen, fordi alt vert betre med litt smelta, grilla ost på toppen.
Foto frå Wikimedia Commons
På toppen av botnen legg vi det vi har til overs. Pluss litt til.
Pizza vart skapt som – og er framleis – den perfekte restematen, fordi alt vert betre med litt smelta, grilla ost på toppen.
Foto frå Wikimedia Commons
På toppen av botnen legg vi det vi har til overs. Pluss litt til.
Sjølv den grunnaste jorda må vere meir verd i morgon enn ho er i dag.
Sjølv den grunnaste jorda må vere meir verd i morgon enn ho er i dag.
Sjølv den grunnaste jorda må vere meir verd i morgon enn ho er i dag.
Desse norske hønene måtte halde seg inne etter utbrotet av fugleinfluensa i England i 2007.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kongen på ferdigmathaugen er ei seig, gamal kjerring.
Desse norske hønene måtte halde seg inne etter utbrotet av fugleinfluensa i England i 2007.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kongen på ferdigmathaugen er ei seig, gamal kjerring.
Desse norske hønene måtte halde seg inne etter utbrotet av fugleinfluensa i England i 2007.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kongen på ferdigmathaugen er ei seig, gamal kjerring.
Youghurt kan lagast av mjølk frå sau, geit, moskus eller ku.
Foto: Maurilio Cheli / AP / NTB scanpix
Er det namnet eller gagnet som definerer ein yoghurt?
Youghurt kan lagast av mjølk frå sau, geit, moskus eller ku.
Foto: Maurilio Cheli / AP / NTB scanpix
Er det namnet eller gagnet som definerer ein yoghurt?
Youghurt kan lagast av mjølk frå sau, geit, moskus eller ku.
Foto: Maurilio Cheli / AP / NTB scanpix
Er det namnet eller gagnet som definerer ein yoghurt?
Vêrmelding på 1800-talsk: På vinterfiske kunne det vere mange hundre båtar på Sør-Gjæslingan, som alle trong å vite kor sterkt vinden bles og frå kva retning. Det fekk dei kvar morgon fortalt gjennom enkle symbol hengde opp i vêrmastra.
Medan somme av oss ikkje ein gong kjem til å måle våre eigne hus og hytter, er det andre som frivillig tek vare på eigedommane til fellesskapet.
Vêrmelding på 1800-talsk: På vinterfiske kunne det vere mange hundre båtar på Sør-Gjæslingan, som alle trong å vite kor sterkt vinden bles og frå kva retning. Det fekk dei kvar morgon fortalt gjennom enkle symbol hengde opp i vêrmastra.
Medan somme av oss ikkje ein gong kjem til å måle våre eigne hus og hytter, er det andre som frivillig tek vare på eigedommane til fellesskapet.
Vêrmelding på 1800-talsk: På vinterfiske kunne det vere mange hundre båtar på Sør-Gjæslingan, som alle trong å vite kor sterkt vinden bles og frå kva retning. Det fekk dei kvar morgon fortalt gjennom enkle symbol hengde opp i vêrmastra.
Medan somme av oss ikkje ein gong kjem til å måle våre eigne hus og hytter, er det andre som frivillig tek vare på eigedommane til fellesskapet.
Blåmuggost kan nytast i mange variantar. Her som pålegg saman med ein bit fersken.
Foto: Larry Crowe / AP Photo / NTB scanpix
Over skyene er osten alltid blå.
Blåmuggost kan nytast i mange variantar. Her som pålegg saman med ein bit fersken.
Foto: Larry Crowe / AP Photo / NTB scanpix
Over skyene er osten alltid blå.
Blåmuggost kan nytast i mange variantar. Her som pålegg saman med ein bit fersken.
Foto: Larry Crowe / AP Photo / NTB scanpix
Over skyene er osten alltid blå.