Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Forbode: Eingongsbestikk i plast er dumpa på den historiske skraphaugen. Skal tru om det gjer verda betre?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Plast kan øydelegge verda, men bambus kan ikkje berge henne.
Forbode: Eingongsbestikk i plast er dumpa på den historiske skraphaugen. Skal tru om det gjer verda betre?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Plast kan øydelegge verda, men bambus kan ikkje berge henne.
Forbode: Eingongsbestikk i plast er dumpa på den historiske skraphaugen. Skal tru om det gjer verda betre?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Plast kan øydelegge verda, men bambus kan ikkje berge henne.
Valkamp: Det meste kjem på bordet, bortsett frå maten.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Mat kjem sjeldan på bordet i partileiardebattar, så då får vi ta partileiarane på heimebane.
Valkamp: Det meste kjem på bordet, bortsett frå maten.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Mat kjem sjeldan på bordet i partileiardebattar, så då får vi ta partileiarane på heimebane.
Valkamp: Det meste kjem på bordet, bortsett frå maten.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Mat kjem sjeldan på bordet i partileiardebattar, så då får vi ta partileiarane på heimebane.
Noreg er god på torsk, men vi har litt å gå på når det gjeld foredling.
Foto: Cecilia Helmerson / Titan / UiO / NTB
Ein ekte lofottorsk treng ingen tur til Polen for å hamne på norske middagsbord.
Noreg er god på torsk, men vi har litt å gå på når det gjeld foredling.
Foto: Cecilia Helmerson / Titan / UiO / NTB
Ein ekte lofottorsk treng ingen tur til Polen for å hamne på norske middagsbord.
Noreg er god på torsk, men vi har litt å gå på når det gjeld foredling.
Foto: Cecilia Helmerson / Titan / UiO / NTB
Ein ekte lofottorsk treng ingen tur til Polen for å hamne på norske middagsbord.
Pulver og vatn – like godt som originalen?
Foto: Wikimedia Commons
Skal vi ultraprosessere noko, bør det vere naudsynt.
Pulver og vatn – like godt som originalen?
Foto: Wikimedia Commons
Skal vi ultraprosessere noko, bør det vere naudsynt.
Pulver og vatn – like godt som originalen?
Foto: Wikimedia Commons
Skal vi ultraprosessere noko, bør det vere naudsynt.
Ingen gåver er gratis. Særleg ikkje dei som omgår velferdssystemet.
Ingen gåver er gratis. Særleg ikkje dei som omgår velferdssystemet.
Ingen gåver er gratis. Særleg ikkje dei som omgår velferdssystemet.
Tenk godt etter: Kva var livet utan spekesild?
Foto: Wikimedia Commons
Havets sølv er ein skatt vi ikkje har råd å miste.
Tenk godt etter: Kva var livet utan spekesild?
Foto: Wikimedia Commons
Havets sølv er ein skatt vi ikkje har råd å miste.
Tenk godt etter: Kva var livet utan spekesild?
Foto: Wikimedia Commons
Havets sølv er ein skatt vi ikkje har råd å miste.