Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Steikt eller rå? Det kan du bestemme sjølv.
Foto: Pxhere.com
No treng du ikkje lenger velje om du vil ha sjokoladekjeksen steikt eller rå.
Steikt eller rå? Det kan du bestemme sjølv.
Foto: Pxhere.com
No treng du ikkje lenger velje om du vil ha sjokoladekjeksen steikt eller rå.
Steikt eller rå? Det kan du bestemme sjølv.
Foto: Pxhere.com
No treng du ikkje lenger velje om du vil ha sjokoladekjeksen steikt eller rå.
Sennep på pølsa: Som salt i grauten, vil mange hevde.
Foto: Pxhere.com
Så mange ulike frø – ikkje eitt av dei treng kunstig aroma.
Sennep på pølsa: Som salt i grauten, vil mange hevde.
Foto: Pxhere.com
Så mange ulike frø – ikkje eitt av dei treng kunstig aroma.
Sennep på pølsa: Som salt i grauten, vil mange hevde.
Foto: Pxhere.com
Så mange ulike frø – ikkje eitt av dei treng kunstig aroma.
Ein skal aldri seie aldri. Bortsett frå når verna vassdrag skal forsyne oljeplattformer med straum.
Ein skal aldri seie aldri. Bortsett frå når verna vassdrag skal forsyne oljeplattformer med straum.
Ein skal aldri seie aldri. Bortsett frå når verna vassdrag skal forsyne oljeplattformer med straum.
Det bognar: Å velje vekk kjøt og fisk treng ikkje innebere at mangfaldet vert valt vekk.
Foto: Pxhere.com
Ein grøn kvardag vert grå om han kjem med massevis av ekstra prosessar.
Det bognar: Å velje vekk kjøt og fisk treng ikkje innebere at mangfaldet vert valt vekk.
Foto: Pxhere.com
Ein grøn kvardag vert grå om han kjem med massevis av ekstra prosessar.
Det bognar: Å velje vekk kjøt og fisk treng ikkje innebere at mangfaldet vert valt vekk.
Foto: Pxhere.com
Ein grøn kvardag vert grå om han kjem med massevis av ekstra prosessar.
I USA manglar mellom 10 og 15 prosent av matvarene ein elles finn i butikkhyllene.
Foto: Sarah Silbiger / Reuters / NTB
Det er dyrt å lage mat. Så dyrt at maten somme stader manglar heilt.
I USA manglar mellom 10 og 15 prosent av matvarene ein elles finn i butikkhyllene.
Foto: Sarah Silbiger / Reuters / NTB
Det er dyrt å lage mat. Så dyrt at maten somme stader manglar heilt.
I USA manglar mellom 10 og 15 prosent av matvarene ein elles finn i butikkhyllene.
Foto: Sarah Silbiger / Reuters / NTB
Det er dyrt å lage mat. Så dyrt at maten somme stader manglar heilt.
Fisk på hjell: Kan du tenke deg ein meir miljøvenleg måte å foredle fisk på?
Foto: Berit Roald / NTB
Nordmenn må snarast få høve til å smake på den eldste mateksportartikkelen vår.
Fisk på hjell: Kan du tenke deg ein meir miljøvenleg måte å foredle fisk på?
Foto: Berit Roald / NTB
Nordmenn må snarast få høve til å smake på den eldste mateksportartikkelen vår.
Fisk på hjell: Kan du tenke deg ein meir miljøvenleg måte å foredle fisk på?
Foto: Berit Roald / NTB
Nordmenn må snarast få høve til å smake på den eldste mateksportartikkelen vår.