Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
No held norske eple seg ferske heilt til våren. Men klarer dei konkurransen?
Foto: Frank May / NTB
Prosentar kan vere ei større utfordring enn oksygennivå for norske vintereple.
No held norske eple seg ferske heilt til våren. Men klarer dei konkurransen?
Foto: Frank May / NTB
Prosentar kan vere ei større utfordring enn oksygennivå for norske vintereple.
No held norske eple seg ferske heilt til våren. Men klarer dei konkurransen?
Foto: Frank May / NTB
Prosentar kan vere ei større utfordring enn oksygennivå for norske vintereple.
Ein pinne gjer ingen julaftan, men med ei heil side er du sikra.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Luftig mangfald vert bra til slutt.
Ein pinne gjer ingen julaftan, men med ei heil side er du sikra.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Luftig mangfald vert bra til slutt.
Ein pinne gjer ingen julaftan, men med ei heil side er du sikra.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Luftig mangfald vert bra til slutt.
Det ser blodig ut, og det er det òg å slakte ein hane. Takk for no, gode du.
Alle foto: Siri Helle
Eg skulle ikkje knyte meg til hanane mine. Likevel var det alt anna enn enkelt å slakte dei.
Det ser blodig ut, og det er det òg å slakte ein hane. Takk for no, gode du.
Alle foto: Siri Helle
Eg skulle ikkje knyte meg til hanane mine. Likevel var det alt anna enn enkelt å slakte dei.
Det ser blodig ut, og det er det òg å slakte ein hane. Takk for no, gode du.
Alle foto: Siri Helle
Eg skulle ikkje knyte meg til hanane mine. Likevel var det alt anna enn enkelt å slakte dei.
Edamer i Edam: Her kjem han opphavleg frå, juleosten vår, men no lagar vi han sjølve.
Foto: Wikimedia Commons
Om osten er rund i kantane, er han seld i eit piggete system.
Edamer i Edam: Her kjem han opphavleg frå, juleosten vår, men no lagar vi han sjølve.
Foto: Wikimedia Commons
Om osten er rund i kantane, er han seld i eit piggete system.
Edamer i Edam: Her kjem han opphavleg frå, juleosten vår, men no lagar vi han sjølve.
Foto: Wikimedia Commons
Om osten er rund i kantane, er han seld i eit piggete system.
Dei serverer milliardar av menneske, men korleis bidreg dei til matproduksjon i Noreg?
Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB
Norsk landbruk strekker seg langt for å forsyne global likskap.
Dei serverer milliardar av menneske, men korleis bidreg dei til matproduksjon i Noreg?
Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB
Norsk landbruk strekker seg langt for å forsyne global likskap.
Dei serverer milliardar av menneske, men korleis bidreg dei til matproduksjon i Noreg?
Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB
Norsk landbruk strekker seg langt for å forsyne global likskap.
Dei er blide, desse karane her, men held smila seg heilt til juleklokkene ringer?
Foto: Pxhere.com
Han bør i alle fall halde seg til julekvelden.
Dei er blide, desse karane her, men held smila seg heilt til juleklokkene ringer?
Foto: Pxhere.com
Han bør i alle fall halde seg til julekvelden.
Dei er blide, desse karane her, men held smila seg heilt til juleklokkene ringer?
Foto: Pxhere.com
Han bør i alle fall halde seg til julekvelden.