Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Frå kokosnøtt til kokosolje i liten skala.
Foto: Amol Naik / Wikipedia
Sånn skikkeleg midt på treet.
Frå kokosnøtt til kokosolje i liten skala.
Foto: Amol Naik / Wikipedia
Sånn skikkeleg midt på treet.
Frå kokosnøtt til kokosolje i liten skala.
Foto: Amol Naik / Wikipedia
Sånn skikkeleg midt på treet.
Sjokoladepulver som klumpar seg – så eksklusivt som det vart førre veke.
Kampen mellom – eller mot – kjempene.
Sjokoladepulver som klumpar seg – så eksklusivt som det vart førre veke.
Kampen mellom – eller mot – kjempene.
Sjokoladepulver som klumpar seg – så eksklusivt som det vart førre veke.
Kampen mellom – eller mot – kjempene.
Gelato servert slik han fortener det – med omtanke og spade.
Foto: Maksym Kozlenko/Wikimedia Commons
Nederlandsk Italia-is er tristare enn sommar utan is.
Gelato servert slik han fortener det – med omtanke og spade.
Foto: Maksym Kozlenko/Wikimedia Commons
Nederlandsk Italia-is er tristare enn sommar utan is.
Gelato servert slik han fortener det – med omtanke og spade.
Foto: Maksym Kozlenko/Wikimedia Commons
Nederlandsk Italia-is er tristare enn sommar utan is.
Kva tid skal ungdom som veks opp på bygda, få lov å vere som andre ungdommar – òg på TV?
Kva tid skal ungdom som veks opp på bygda, få lov å vere som andre ungdommar – òg på TV?
Kva tid skal ungdom som veks opp på bygda, få lov å vere som andre ungdommar – òg på TV?
Slikt som gjer livet bitte litt betre. I det minste av og til.
Foto: Wikipedia
Kartofler forsterkar problemet, ikkje smaken.
Slikt som gjer livet bitte litt betre. I det minste av og til.
Foto: Wikipedia
Kartofler forsterkar problemet, ikkje smaken.
Slikt som gjer livet bitte litt betre. I det minste av og til.
Foto: Wikipedia
Kartofler forsterkar problemet, ikkje smaken.
Blautkake – eit under av feit fløyte. Men ikkje all fløyte er feit nok.
Foto: Øyvind Holmstad / Wikimedia Commons
Ikkje alle gjer seg fortente til å skumme fløyten.
Blautkake – eit under av feit fløyte. Men ikkje all fløyte er feit nok.
Foto: Øyvind Holmstad / Wikimedia Commons
Ikkje alle gjer seg fortente til å skumme fløyten.
Blautkake – eit under av feit fløyte. Men ikkje all fløyte er feit nok.
Foto: Øyvind Holmstad / Wikimedia Commons
Ikkje alle gjer seg fortente til å skumme fløyten.