Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Det finst ei verd av sterke smakar der ute – og det er berre å hoppe i det.
Foto: Erik Daniel Drost/Wikimedia Commond
Hipt og hot har to ting felles: Dei toler ikkje
å spreiast for tynt.
Det finst ei verd av sterke smakar der ute – og det er berre å hoppe i det.
Foto: Erik Daniel Drost/Wikimedia Commond
Hipt og hot har to ting felles: Dei toler ikkje
å spreiast for tynt.
Det finst ei verd av sterke smakar der ute – og det er berre å hoppe i det.
Foto: Erik Daniel Drost/Wikimedia Commond
Hipt og hot har to ting felles: Dei toler ikkje
å spreiast for tynt.
Polarbröd med skagenrøre. Eller polarbrød med skagenröra?
Foto: Wikimedia Commons
Herming er ganske feigt.
Polarbröd med skagenrøre. Eller polarbrød med skagenröra?
Foto: Wikimedia Commons
Herming er ganske feigt.
Polarbröd med skagenrøre. Eller polarbrød med skagenröra?
Foto: Wikimedia Commons
Herming er ganske feigt.
Det raude og det grøne ser fint ut saman, men på sikt bidreg ikkje blada til sprø reddikar.
Foto: Wikimedia Commons
Best utan grønt.
Det raude og det grøne ser fint ut saman, men på sikt bidreg ikkje blada til sprø reddikar.
Foto: Wikimedia Commons
Best utan grønt.
Det raude og det grøne ser fint ut saman, men på sikt bidreg ikkje blada til sprø reddikar.
Foto: Wikimedia Commons
Best utan grønt.
Drevet vert fyrst sett i naten med eit smalt settjern, før det vert rabattert ned med eit breiare jern.
Foto: Siri Helle
Kor tungvint må noko vere for å vere antikvarisk?
Drevet vert fyrst sett i naten med eit smalt settjern, før det vert rabattert ned med eit breiare jern.
Foto: Siri Helle
Kor tungvint må noko vere for å vere antikvarisk?
Drevet vert fyrst sett i naten med eit smalt settjern, før det vert rabattert ned med eit breiare jern.
Foto: Siri Helle
Kor tungvint må noko vere for å vere antikvarisk?
Roteskade: Dei mørke felta er meir alvorlege enn dei kanskje ser ut.
Foto: Siri Helle
Ei mast kan ha mykje å fortelje om ho står der og ikkje seier eitt ord.
Roteskade: Dei mørke felta er meir alvorlege enn dei kanskje ser ut.
Foto: Siri Helle
Ei mast kan ha mykje å fortelje om ho står der og ikkje seier eitt ord.
Roteskade: Dei mørke felta er meir alvorlege enn dei kanskje ser ut.
Foto: Siri Helle
Ei mast kan ha mykje å fortelje om ho står der og ikkje seier eitt ord.
Om du kom over denne issykkelen i ørkenen, ville du helst hatt ein iskrem som var sunn, eller ein som var god?
Foto: Wikimedia Commons
Smart iskrem smakar godt. Punktum.
Om du kom over denne issykkelen i ørkenen, ville du helst hatt ein iskrem som var sunn, eller ein som var god?
Foto: Wikimedia Commons
Smart iskrem smakar godt. Punktum.
Om du kom over denne issykkelen i ørkenen, ville du helst hatt ein iskrem som var sunn, eller ein som var god?
Foto: Wikimedia Commons
Smart iskrem smakar godt. Punktum.