Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Di meir plast vi brukar, di meir plast hamnar her.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Lei av plastprat? Så ikkje kjøp meir av han, då.
Di meir plast vi brukar, di meir plast hamnar her.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Lei av plastprat? Så ikkje kjøp meir av han, då.
Di meir plast vi brukar, di meir plast hamnar her.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Lei av plastprat? Så ikkje kjøp meir av han, då.
Elg i sennepsåker, for anledninga.
Foto: Joshua Schrecengost/Wikimedia Commons
Rosina til pølsa er ein kjemisk reaksjon.
Elg i sennepsåker, for anledninga.
Foto: Joshua Schrecengost/Wikimedia Commons
Rosina til pølsa er ein kjemisk reaksjon.
Elg i sennepsåker, for anledninga.
Foto: Joshua Schrecengost/Wikimedia Commons
Rosina til pølsa er ein kjemisk reaksjon.
Ikkje vatn, men alkohol med minst mogleg smak. Slik skal vodka helst vere.
Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB scanpix
Mindre smak, meir funksjon.
Ikkje vatn, men alkohol med minst mogleg smak. Slik skal vodka helst vere.
Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB scanpix
Mindre smak, meir funksjon.
Ikkje vatn, men alkohol med minst mogleg smak. Slik skal vodka helst vere.
Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB scanpix
Mindre smak, meir funksjon.
60 gram fersk Sacchoramyces av eit eller anna slag.
Foto: Wikimedia Commons
Sopp gjer mykje mat topp.
60 gram fersk Sacchoramyces av eit eller anna slag.
Foto: Wikimedia Commons
Sopp gjer mykje mat topp.
60 gram fersk Sacchoramyces av eit eller anna slag.
Foto: Wikimedia Commons
Sopp gjer mykje mat topp.
Norsk tørrfisk? Niks, koreansk hwangtae – frå Alaska-pollock.
Foto: Wikimedia Commons
Fisk frå fjerne farvatn for fjernt frå fornufta.
Norsk tørrfisk? Niks, koreansk hwangtae – frå Alaska-pollock.
Foto: Wikimedia Commons
Fisk frå fjerne farvatn for fjernt frå fornufta.
Norsk tørrfisk? Niks, koreansk hwangtae – frå Alaska-pollock.
Foto: Wikimedia Commons
Fisk frå fjerne farvatn for fjernt frå fornufta.
Smakar dette godt? Ikkje godt å seie, faktisk.
Foto: Wikimedia Commons
Sit smaken i feittet eller feittet i smaken?
Smakar dette godt? Ikkje godt å seie, faktisk.
Foto: Wikimedia Commons
Sit smaken i feittet eller feittet i smaken?
Smakar dette godt? Ikkje godt å seie, faktisk.
Foto: Wikimedia Commons
Sit smaken i feittet eller feittet i smaken?