Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Lang, lang rekkje med små skeier frå stor maskin.
Foto: Siri Helle
Kvart år vert det laga minst 80 millionar eksemplar. Men kva er ei enkelt yoghurtskei eigentleg verd?
Lang, lang rekkje med små skeier frå stor maskin.
Foto: Siri Helle
Kvart år vert det laga minst 80 millionar eksemplar. Men kva er ei enkelt yoghurtskei eigentleg verd?
Lang, lang rekkje med små skeier frå stor maskin.
Foto: Siri Helle
Kvart år vert det laga minst 80 millionar eksemplar. Men kva er ei enkelt yoghurtskei eigentleg verd?
Jau då, ostepop kan vere runde. Men det er ikkje nødvendigvis nokon fordel.
Foto: Jin Zan / Wikimedia Commons
Det synte seg at sjølv i det heilt meiningslause var det noko å lære.
Jau då, ostepop kan vere runde. Men det er ikkje nødvendigvis nokon fordel.
Foto: Jin Zan / Wikimedia Commons
Det synte seg at sjølv i det heilt meiningslause var det noko å lære.
Jau då, ostepop kan vere runde. Men det er ikkje nødvendigvis nokon fordel.
Foto: Jin Zan / Wikimedia Commons
Det synte seg at sjølv i det heilt meiningslause var det noko å lære.
«It’s not the cow, it’s the how», seier dei der desse oksane bur. Er det ikkje kua, men korleis vi menneske held henne, som er problemet?
Foto: Steve Sanchez / AP / The Daily Ledger / NTB scanpix
Er det verkeleg lågare matproduksjon som må til for å berge klimaet?
«It’s not the cow, it’s the how», seier dei der desse oksane bur. Er det ikkje kua, men korleis vi menneske held henne, som er problemet?
Foto: Steve Sanchez / AP / The Daily Ledger / NTB scanpix
Er det verkeleg lågare matproduksjon som må til for å berge klimaet?
«It’s not the cow, it’s the how», seier dei der desse oksane bur. Er det ikkje kua, men korleis vi menneske held henne, som er problemet?
Foto: Steve Sanchez / AP / The Daily Ledger / NTB scanpix
Er det verkeleg lågare matproduksjon som må til for å berge klimaet?
Pølser av kylling eller svin? Ikkje godt å seie. Men digg er det. Og politikk. Foto: Pxhere.com
Ein treng ikkje gå til Otto von Bismarck for å oppdage
at Prior tek feil.
Pølser av kylling eller svin? Ikkje godt å seie. Men digg er det. Og politikk. Foto: Pxhere.com
Ein treng ikkje gå til Otto von Bismarck for å oppdage
at Prior tek feil.
Pølser av kylling eller svin? Ikkje godt å seie. Men digg er det. Og politikk. Foto: Pxhere.com
Ein treng ikkje gå til Otto von Bismarck for å oppdage
at Prior tek feil.
Ein liten lofottorsk kan måtte reise langt og lenger enn langt for å finne ein middagstallerken.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ekte lofottorsk reiser ikkje til Kina.
Ein liten lofottorsk kan måtte reise langt og lenger enn langt for å finne ein middagstallerken.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ekte lofottorsk reiser ikkje til Kina.
Ein liten lofottorsk kan måtte reise langt og lenger enn langt for å finne ein middagstallerken.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ekte lofottorsk reiser ikkje til Kina.
Kan det vere at trening er ein temmeleg tungvint måte å kome i form på?
Kan det vere at trening er ein temmeleg tungvint måte å kome i form på?
Kan det vere at trening er ein temmeleg tungvint måte å kome i form på?