Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Fisk i fangenskap. Ei utfordring vi må leve med?
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Verda må ha mat. Skal norsk oppdrettsnæring få vere med og bidra?
Fisk i fangenskap. Ei utfordring vi må leve med?
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Verda må ha mat. Skal norsk oppdrettsnæring få vere med og bidra?
Fisk i fangenskap. Ei utfordring vi må leve med?
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Verda må ha mat. Skal norsk oppdrettsnæring få vere med og bidra?
Gamal drikk: tjukk, sur mjølk.
Foto: Wikimedia Commons
Ikkje alle bakteriar treng namn.
Gamal drikk: tjukk, sur mjølk.
Foto: Wikimedia Commons
Ikkje alle bakteriar treng namn.
Gamal drikk: tjukk, sur mjølk.
Foto: Wikimedia Commons
Ikkje alle bakteriar treng namn.
Å skubbe lågt utdanna og borna deira føre seg for å spare nokre barnehagekroner er mildt sagt ganske slett politisk handverk.
Å skubbe lågt utdanna og borna deira føre seg for å spare nokre barnehagekroner er mildt sagt ganske slett politisk handverk.
Å skubbe lågt utdanna og borna deira føre seg for å spare nokre barnehagekroner er mildt sagt ganske slett politisk handverk.
Kor mange syltetøytypar trengst for å skape mangfald?
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I februar kjem det mange produktnyhende i matvarebutikkane, ifylgje Tine. Men kor nye er dei?
Kor mange syltetøytypar trengst for å skape mangfald?
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I februar kjem det mange produktnyhende i matvarebutikkane, ifylgje Tine. Men kor nye er dei?
Kor mange syltetøytypar trengst for å skape mangfald?
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I februar kjem det mange produktnyhende i matvarebutikkane, ifylgje Tine. Men kor nye er dei?
Lang, lang rekkje med små skeier frå stor maskin.
Foto: Siri Helle
Kvart år vert det laga minst 80 millionar eksemplar. Men kva er ei enkelt yoghurtskei eigentleg verd?
Lang, lang rekkje med små skeier frå stor maskin.
Foto: Siri Helle
Kvart år vert det laga minst 80 millionar eksemplar. Men kva er ei enkelt yoghurtskei eigentleg verd?
Lang, lang rekkje med små skeier frå stor maskin.
Foto: Siri Helle
Kvart år vert det laga minst 80 millionar eksemplar. Men kva er ei enkelt yoghurtskei eigentleg verd?
Jau då, ostepop kan vere runde. Men det er ikkje nødvendigvis nokon fordel.
Foto: Jin Zan / Wikimedia Commons
Det synte seg at sjølv i det heilt meiningslause var det noko å lære.
Jau då, ostepop kan vere runde. Men det er ikkje nødvendigvis nokon fordel.
Foto: Jin Zan / Wikimedia Commons
Det synte seg at sjølv i det heilt meiningslause var det noko å lære.
Jau då, ostepop kan vere runde. Men det er ikkje nødvendigvis nokon fordel.
Foto: Jin Zan / Wikimedia Commons
Det synte seg at sjølv i det heilt meiningslause var det noko å lære.