Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Oransje eller kvit: Cheddar kjem i fleire fargar, men skilnader mellom variantane kan òg vere meir løynde.
Foto: Guillaume Paumier / Wikimedia Commons
Sjølv i den litt juksete kategorien er det store skilnader.
Oransje eller kvit: Cheddar kjem i fleire fargar, men skilnader mellom variantane kan òg vere meir løynde.
Foto: Guillaume Paumier / Wikimedia Commons
Sjølv i den litt juksete kategorien er det store skilnader.
Oransje eller kvit: Cheddar kjem i fleire fargar, men skilnader mellom variantane kan òg vere meir løynde.
Foto: Guillaume Paumier / Wikimedia Commons
Sjølv i den litt juksete kategorien er det store skilnader.
Norsk matproduksjon klarar seg tilsynelatande ikkje utan kunstgjødsel. Kor lurt er eigentleg det?
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Kan ein alvorleg global gjødselsituasjon skape ny næring i Noreg?
Norsk matproduksjon klarar seg tilsynelatande ikkje utan kunstgjødsel. Kor lurt er eigentleg det?
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Kan ein alvorleg global gjødselsituasjon skape ny næring i Noreg?
Norsk matproduksjon klarar seg tilsynelatande ikkje utan kunstgjødsel. Kor lurt er eigentleg det?
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Kan ein alvorleg global gjødselsituasjon skape ny næring i Noreg?
Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet har fått gjennomslag for at bøndene skal få meir pengar. Men Hurdals-plattforma seier lite om kva regjeringa elles vil med landbruket i Noreg.
Foto: Javad Parsa / NTB
Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum lovar å gje bønder meir pengar, men dei seier lite om kva retning politikken skal ta.
Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet har fått gjennomslag for at bøndene skal få meir pengar. Men Hurdals-plattforma seier lite om kva regjeringa elles vil med landbruket i Noreg.
Foto: Javad Parsa / NTB
Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum lovar å gje bønder meir pengar, men dei seier lite om kva retning politikken skal ta.
Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet har fått gjennomslag for at bøndene skal få meir pengar. Men Hurdals-plattforma seier lite om kva regjeringa elles vil med landbruket i Noreg.
Foto: Javad Parsa / NTB
Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum lovar å gje bønder meir pengar, men dei seier lite om kva retning politikken skal ta.
Kor mange baguettar med ost og skinke kan du hugse å ha ete i ditt liv?
Foto: Pxhere.com
Kor mange skinkeskiver kan du hugse å ha ete i ditt liv?
Kor mange baguettar med ost og skinke kan du hugse å ha ete i ditt liv?
Foto: Pxhere.com
Kor mange skinkeskiver kan du hugse å ha ete i ditt liv?
Kor mange baguettar med ost og skinke kan du hugse å ha ete i ditt liv?
Foto: Pxhere.com
Kor mange skinkeskiver kan du hugse å ha ete i ditt liv?
Villsau, eller gamalnorsk sau. Ete – eller berge? Eller ja takk, begge delar?
Foto: Siri Helle
Kor rart det enn høyrest ut: Av og til må vi drepe dyra for å berge dei.
Villsau, eller gamalnorsk sau. Ete – eller berge? Eller ja takk, begge delar?
Foto: Siri Helle
Kor rart det enn høyrest ut: Av og til må vi drepe dyra for å berge dei.
Villsau, eller gamalnorsk sau. Ete – eller berge? Eller ja takk, begge delar?
Foto: Siri Helle
Kor rart det enn høyrest ut: Av og til må vi drepe dyra for å berge dei.
Mor og born: Lamma er mest verdsette, men kanskje smakar mor like godt, og kva skulle vi gjort utan henne?
Foto: Paul Kleiven / NTB
Mor må settast pris på, ho òg.
Mor og born: Lamma er mest verdsette, men kanskje smakar mor like godt, og kva skulle vi gjort utan henne?
Foto: Paul Kleiven / NTB
Mor må settast pris på, ho òg.
Mor og born: Lamma er mest verdsette, men kanskje smakar mor like godt, og kva skulle vi gjort utan henne?
Foto: Paul Kleiven / NTB
Mor må settast pris på, ho òg.