Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Mykje mat kan rullast, men kva skal han rullast i?
Foto: Pxhere.com
Ein middag treng ikkje kniv og gaffel for å vere forankra i norske tradisjonar.
Mykje mat kan rullast, men kva skal han rullast i?
Foto: Pxhere.com
Ein middag treng ikkje kniv og gaffel for å vere forankra i norske tradisjonar.
Mykje mat kan rullast, men kva skal han rullast i?
Foto: Pxhere.com
Ein middag treng ikkje kniv og gaffel for å vere forankra i norske tradisjonar.
Ikkje berre toler demokratiet vårt ein sivil ulydnads-aksjon i ny og ne. Demokratiet treng dei.
Ikkje berre toler demokratiet vårt ein sivil ulydnads-aksjon i ny og ne. Demokratiet treng dei.
Ikkje berre toler demokratiet vårt ein sivil ulydnads-aksjon i ny og ne. Demokratiet treng dei.
Forbode: Eingongsbestikk i plast er dumpa på den historiske skraphaugen. Skal tru om det gjer verda betre?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Plast kan øydelegge verda, men bambus kan ikkje berge henne.
Forbode: Eingongsbestikk i plast er dumpa på den historiske skraphaugen. Skal tru om det gjer verda betre?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Plast kan øydelegge verda, men bambus kan ikkje berge henne.
Forbode: Eingongsbestikk i plast er dumpa på den historiske skraphaugen. Skal tru om det gjer verda betre?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Plast kan øydelegge verda, men bambus kan ikkje berge henne.
Valkamp: Det meste kjem på bordet, bortsett frå maten.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Mat kjem sjeldan på bordet i partileiardebattar, så då får vi ta partileiarane på heimebane.
Valkamp: Det meste kjem på bordet, bortsett frå maten.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Mat kjem sjeldan på bordet i partileiardebattar, så då får vi ta partileiarane på heimebane.
Valkamp: Det meste kjem på bordet, bortsett frå maten.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Mat kjem sjeldan på bordet i partileiardebattar, så då får vi ta partileiarane på heimebane.
Noreg er god på torsk, men vi har litt å gå på når det gjeld foredling.
Foto: Cecilia Helmerson / Titan / UiO / NTB
Ein ekte lofottorsk treng ingen tur til Polen for å hamne på norske middagsbord.
Noreg er god på torsk, men vi har litt å gå på når det gjeld foredling.
Foto: Cecilia Helmerson / Titan / UiO / NTB
Ein ekte lofottorsk treng ingen tur til Polen for å hamne på norske middagsbord.
Noreg er god på torsk, men vi har litt å gå på når det gjeld foredling.
Foto: Cecilia Helmerson / Titan / UiO / NTB
Ein ekte lofottorsk treng ingen tur til Polen for å hamne på norske middagsbord.
Ingen gåver er gratis. Særleg ikkje dei som omgår velferdssystemet.
Ingen gåver er gratis. Særleg ikkje dei som omgår velferdssystemet.
Ingen gåver er gratis. Særleg ikkje dei som omgår velferdssystemet.