Arve Nilsen er fast skribent i DAG OG TID, veterinær og forskar på fiskehelse og fiskevelferd.?I DAG OG TID er han redaksjonens faste rådgjevar for veterinære spørsmål. I tillegg skriv han annakvar veke spalta?«Dyrisk», der lesarane kan få kunnskap om alle slags dyr og om veterinære tema som sjukdommar og dyrevelferd. Han har laga podkasten «Dyrisk» og skriv innimellom også bokmeldingar eller andre artiklar.
Geita er eit fjelldyr som trivst i høgda.
Foto: Arne Hjorth Johansen / Wikimedia Commons
Geita er eit fjelldyr som trivst i høgda.
Foto: Arne Hjorth Johansen / Wikimedia Commons
Geita er eit fjelldyr som trivst i høgda.
Foto: Arne Hjorth Johansen / Wikimedia Commons
Larvane til blodorm kan vandre inn i blodårene til tarmen. Tilstoppa blodårer kan gje skade på tarmveggen og i verste fall livstrugande kolikk.
Illustrasjon: Froggerlaura / Wikimedia Commons
Larvane til blodorm kan vandre inn i blodårene til tarmen. Tilstoppa blodårer kan gje skade på tarmveggen og i verste fall livstrugande kolikk.
Illustrasjon: Froggerlaura / Wikimedia Commons
Larvane til blodorm kan vandre inn i blodårene til tarmen. Tilstoppa blodårer kan gje skade på tarmveggen og i verste fall livstrugande kolikk.
Illustrasjon: Froggerlaura / Wikimedia Commons
Hundar med tjukk pels, som dei av den populære rasen golden retriever, har større risiko for smertefull våteksem.
Foto via Wikimedia
Hundar med tjukk pels, som dei av den populære rasen golden retriever, har større risiko for smertefull våteksem.
Foto via Wikimedia
Hundar med tjukk pels, som dei av den populære rasen golden retriever, har større risiko for smertefull våteksem.
Foto via Wikimedia
Livlaus fisk blei pumpa inn frå 35 meters djupn frå Lerøy-merdar ved Reitholmen på Hitra.
Foto: Mattilsynet
Noko er rote i norsk oppdrettsnæring.
Livlaus fisk blei pumpa inn frå 35 meters djupn frå Lerøy-merdar ved Reitholmen på Hitra.
Foto: Mattilsynet
Noko er rote i norsk oppdrettsnæring.
Livlaus fisk blei pumpa inn frå 35 meters djupn frå Lerøy-merdar ved Reitholmen på Hitra.
Foto: Mattilsynet
Noko er rote i norsk oppdrettsnæring.
Diaré på grunn av infeksjon med E. coli er eit vanleg problem hos grisungar.
Foto: Robert Nunnally / Flikr
Diaré på grunn av infeksjon med E. coli er eit vanleg problem hos grisungar.
Foto: Robert Nunnally / Flikr
Diaré på grunn av infeksjon med E. coli er eit vanleg problem hos grisungar.
Foto: Robert Nunnally / Flikr
Før låg slakteria ofte inne i byane for å sikre folk lett tilgang til ferskt kjøt. No ligg dei store anlegga til kjøtindustrien på andre logistikk-knutepunkt, skjerma mot innsyn. Her frå storfeslakt hjå Fatland slakteri på Furuset i Oslo.
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Før låg slakteria ofte inne i byane for å sikre folk lett tilgang til ferskt kjøt. No ligg dei store anlegga til kjøtindustrien på andre logistikk-knutepunkt, skjerma mot innsyn. Her frå storfeslakt hjå Fatland slakteri på Furuset i Oslo.
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Før låg slakteria ofte inne i byane for å sikre folk lett tilgang til ferskt kjøt. No ligg dei store anlegga til kjøtindustrien på andre logistikk-knutepunkt, skjerma mot innsyn. Her frå storfeslakt hjå Fatland slakteri på Furuset i Oslo.
Foto: Cornelius Poppe / NTB