Velg snål frukt og grøntMatsvinnHanne JohansenSommerens tørke har ført til tøffe vekstforhold for de norske grønnsakene og resultert i flere «snåle» grønnsaker enn vanlig.
Sommerens tørke har ført til tøffe vekstforhold for de norske grønnsakene og resultert i flere «snåle» grønnsaker enn vanlig.
Vanligvis må frukt og grønt passere strenge skjønnhetskrav før de havner i butikkene, men i år har vi sett en fantastisk innsats for å hjelpe bøndene med å få solgt maten de har produsert. Matmerk forteller for eksempel at grønnsaksgrossistene har justert ned kravene til utseende og tatt imot grønnsaker som vanligvis ville blitt sendt tilbake til bonden og endt som matsvinn. Krokete gulrøtter, små poteter og solbrent løk er eksempler på snåle grønnsaker som har funnet veien til butikkhyllene denne høsten.
La oss sørge for at dette ikke blir et engangstilfelle. For selv om det er flere snåle grønnsaker i år enn normalt, kastes det enorme mengder frukt og grønt hvert eneste år fordi de ikke lever opp til skjønnhetskravene.
I sommer ble vi i Too Good To Go kontaktet av Lærdal Grønt, som fortalte at de hvert år må kaste flere tonn moreller fordi de havner utenfor butikkenes produktspesifikasjoner. De kan være litt sprukne eller noen millimeter for små. Da morellene ble lagt ut for salg gjennom appen vår, strømmet folk til for å redde dem, og nesten 600 kilo moreller unnslapp en skjebne i søpla.
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.