Dag Jørund Lønning og JordbokaLANDBRUKLAURANS VADASTEINKJERI Dag og Tid av 27.oktober 2017 har journalist og agronom Siri Helle en omtale av professor Dag Jørund Lønnings bok

Publisert

I Dag og Tid av 27.oktober 2017 har journalist og agronom Siri Helle en omtale av professor Dag Jørund Lønnings bok Jordboka. Helle mener at boka absolutt er leseverdig, trass i at den etter hennes mening ikke går nok i dybden. Hun nevner flere forhold, omtalt i boka, som hun mener ikke gir svar, detaljerte nok, om hva det er som egentlig skjer i jorda, eksempelvis «akkurat kva mychorrhizasoppen gjer i symbiose med kassavaplanta som gjer at avlinga aukar så kraftig».

Jeg vil her skynde meg å nevne at jeg ikke har lest Jordboka, men (kanskje er jeg i likhet med Helle, litt over gjennomsnittet interessert i jord og mold) etter å ha lest anmeldelsen, har jeg bestemt meg for å få tak i den, og lese den.

Imidlertid, som tidligere lærer og driftsleder ved en landbruksskole, er jeg helt sikker på at både Helle, undertegnede og andre vil få opplysninger helt ned til minste detalj angående både mychorritzasoppen og de andre mikroorganismenes virksomhet ved å søke etter hva for eksempel forskerne ved NMBU innen dette fagområdet sier om akkurat disse forholdene, – eller – i dag finner en jo alt på «nettet», og ved å bruke de rette søkeordene vil nok alle og enhver finne faglig stoff, og svar, som Helle etterlyser.

Digital tilgang – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement