10 gode grilltips
I sumartida fyrer me ofte opp grillen. Mykje god kan få ein omgang med skikkeleg varme. Eigentleg er det berre kreativiteten som set grenser for gode saker på open varme i denne årstida. Innsida har ei enkel liste til inspirasjon:
1. Sumarkål smakar nydeleg grilla, gjerne med godt smør og nokre grilla skiver spekeskinke.
2. Makrell er sunn og god sumarmat. Sesongen er her no. Makrellen har som kjent kome.
3. Gode pølser. Innsida oppmodar pølseelskarar om å velja ekte pølser frå gode pølsemakarar. Då kan pølser verta eit festmåltid. Gode lomper høyrer til.
4. Svinenakke er utruleg smakfullt. Det kan vera kjekt å variera frå filetar. Svinenakke har fin marmorering og smakar meir.
5. Blåskjel kan ein fint grilla, enten i folie eller rett på grillen. Då får dei ein fin røyksmak òg.
6. Rå reker. Dersom du får tak i rå reker, kan du grilla dei på ei rist, slik at dei ikkje dett ned i grillkola.
7. Gamalt brød som er pensla med olivenolje og strødd med hakka kvitlauk. Berekraftige god saker.
8. Svineribbe er godt om sumaren òg. Men det kan kanskje vera godt med litt anna marinering enn i jola. Prøve gjerne med anis, chili og koriander. Grilla svor er godt heile året.
9. Sitron som er grilla, er nydeleg til grilla fisk.
10. Kongekrabbe, helst rå. Litt dyrt, men du kan legga beina rett på grillen utan noko meir arbeid.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.
I sumartida fyrer me ofte opp grillen. Mykje god kan få ein omgang med skikkeleg varme. Eigentleg er det berre kreativiteten som set grenser for gode saker på open varme i denne årstida. Innsida har ei enkel liste til inspirasjon:
1. Sumarkål smakar nydeleg grilla, gjerne med godt smør og nokre grilla skiver spekeskinke.
2. Makrell er sunn og god sumarmat. Sesongen er her no. Makrellen har som kjent kome.
3. Gode pølser. Innsida oppmodar pølseelskarar om å velja ekte pølser frå gode pølsemakarar. Då kan pølser verta eit festmåltid. Gode lomper høyrer til.
4. Svinenakke er utruleg smakfullt. Det kan vera kjekt å variera frå filetar. Svinenakke har fin marmorering og smakar meir.
5. Blåskjel kan ein fint grilla, enten i folie eller rett på grillen. Då får dei ein fin røyksmak òg.
6. Rå reker. Dersom du får tak i rå reker, kan du grilla dei på ei rist, slik at dei ikkje dett ned i grillkola.
7. Gamalt brød som er pensla med olivenolje og strødd med hakka kvitlauk. Berekraftige god saker.
8. Svineribbe er godt om sumaren òg. Men det kan kanskje vera godt med litt anna marinering enn i jola. Prøve gjerne med anis, chili og koriander. Grilla svor er godt heile året.
9. Sitron som er grilla, er nydeleg til grilla fisk.
10. Kongekrabbe, helst rå. Litt dyrt, men du kan legga beina rett på grillen utan noko meir arbeid.
Fleire artiklar
Tekniske problem mellom Carlsen og Niemann.
Foto: Chess.com
Skandaleduellen
«Før Speed Chess Championship var eg 'gira'. Dette var så spanande som moderne sjakk kan vera.»
Kor mykje skal den enkelte forelder ha å seie over barnet? Spørsmålet er til vurdering når barnelova skal oppdaterast.
Foto: Sara Johannessen Meek / NTB
Flytterett eller vetorett?
Skal mor eller far kunne ta med seg barna og flytte langt bort etter eit samlivsbrot? Barne- og familiedepartementet vil gjere det vanskelegare for fleire, men møter motstand.
Den norske komponisten Sigurd Lie (1871–1904).
Klår kulokk
Der er både norsk og tysk nasjonalromantikk i Sigurd Lies romansar.
Gulrotsuppe med eit dryss graslauk og olivenolje.
Foto: Dagfinn Nordbø
Suppehimmelen
«Eg skjønar meg ikkje på kakebakst, for oppskriftene er så biskopstrenge, dei har lite slingringsmon for kreative påhitt.»
Jasmine Trinca i hovudrolla som Maria Montessori, som med ein ny pedagogikk la grunnlaget for montessoriskular over heile verda.
Foto: Another World Entertainment
Traust revolusjon
Det er null nytt i filmen om nyskapingane til Maria Montessori.