10 gode grilltips
I sumartida fyrer me ofte opp grillen. Mykje god kan få ein omgang med skikkeleg varme. Eigentleg er det berre kreativiteten som set grenser for gode saker på open varme i denne årstida. Innsida har ei enkel liste til inspirasjon:
1. Sumarkål smakar nydeleg grilla, gjerne med godt smør og nokre grilla skiver spekeskinke.
2. Makrell er sunn og god sumarmat. Sesongen er her no. Makrellen har som kjent kome.
3. Gode pølser. Innsida oppmodar pølseelskarar om å velja ekte pølser frå gode pølsemakarar. Då kan pølser verta eit festmåltid. Gode lomper høyrer til.
4. Svinenakke er utruleg smakfullt. Det kan vera kjekt å variera frå filetar. Svinenakke har fin marmorering og smakar meir.
5. Blåskjel kan ein fint grilla, enten i folie eller rett på grillen. Då får dei ein fin røyksmak òg.
6. Rå reker. Dersom du får tak i rå reker, kan du grilla dei på ei rist, slik at dei ikkje dett ned i grillkola.
7. Gamalt brød som er pensla med olivenolje og strødd med hakka kvitlauk. Berekraftige god saker.
8. Svineribbe er godt om sumaren òg. Men det kan kanskje vera godt med litt anna marinering enn i jola. Prøve gjerne med anis, chili og koriander. Grilla svor er godt heile året.
9. Sitron som er grilla, er nydeleg til grilla fisk.
10. Kongekrabbe, helst rå. Litt dyrt, men du kan legga beina rett på grillen utan noko meir arbeid.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.
I sumartida fyrer me ofte opp grillen. Mykje god kan få ein omgang med skikkeleg varme. Eigentleg er det berre kreativiteten som set grenser for gode saker på open varme i denne årstida. Innsida har ei enkel liste til inspirasjon:
1. Sumarkål smakar nydeleg grilla, gjerne med godt smør og nokre grilla skiver spekeskinke.
2. Makrell er sunn og god sumarmat. Sesongen er her no. Makrellen har som kjent kome.
3. Gode pølser. Innsida oppmodar pølseelskarar om å velja ekte pølser frå gode pølsemakarar. Då kan pølser verta eit festmåltid. Gode lomper høyrer til.
4. Svinenakke er utruleg smakfullt. Det kan vera kjekt å variera frå filetar. Svinenakke har fin marmorering og smakar meir.
5. Blåskjel kan ein fint grilla, enten i folie eller rett på grillen. Då får dei ein fin røyksmak òg.
6. Rå reker. Dersom du får tak i rå reker, kan du grilla dei på ei rist, slik at dei ikkje dett ned i grillkola.
7. Gamalt brød som er pensla med olivenolje og strødd med hakka kvitlauk. Berekraftige god saker.
8. Svineribbe er godt om sumaren òg. Men det kan kanskje vera godt med litt anna marinering enn i jola. Prøve gjerne med anis, chili og koriander. Grilla svor er godt heile året.
9. Sitron som er grilla, er nydeleg til grilla fisk.
10. Kongekrabbe, helst rå. Litt dyrt, men du kan legga beina rett på grillen utan noko meir arbeid.
Fleire artiklar
Teikning: May Linn Clement
«Rørslene me skildrar som vipping, er gjerne større og kjem mindre tett enn dei me omtalar som vibrering.»
Fiskemiddag: Ja, men pass på – det er ikkje berre paneringa som skjuler noko her.
Foto: Pxhere.com
Du skal aldri, aldri, aldri skode fisken på pakningen.
Foto: Agnete Brun
Med den monumentale boka Sjøfareren Erika Fatland gitt oss eit uvant, og skremmande, perspektiv på europeisk kolonialisme.
Kongsbonden Johan Jógvanson bur i den Instagram-venlege bygda Saksun. Men sjølv om han skjeller ut turistar, er det ikkje dei han er forbanna på. Det er politikarane inne i Tórshavn.
Alle foto: Hallgeir Opedal
Turistinvasjonen har gjort Johan Jógvanson til den sintaste bonden på Færøyane.
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) på pressekonferanse etter framlegginga av statsbudsjettet måndag. For dei som er opptekne av klima, var ikkje budsjettet godt nytt.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Kapitulasjon i klimapolitikken
Regjeringa veit ikkje om statsbudsjettet bidreg til å redusere eller å auke klimagassutsleppa. Derimot er det klart at det nasjonale klimamålet for 2030 ikkje blir nådd.