JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Takk for at du vil dele artikkelen

Den du deler artikkelen med, kan lese og eventuelt lytte til heile artikkelen.
Det gjer vi for at fleire skal oppdage DAG OG TID.

Namnet ditt vert synleg for alle du deler artikkelen med.

Frå innsidaKlok_Innsida

10 gode grilltips

Kvar veke les vi inn utvalde artiklar, som abonnentane våre kan lytte til.
Lytt til artikkelen
1348
20220708
1348
20220708

I sumartida fyrer me ofte opp grillen. Mykje god kan få ein omgang med skikkeleg varme. Eigentleg er det berre kreativiteten som set grenser for gode saker på open varme i denne årstida. Innsida har ei enkel liste til inspirasjon:

1. Sumarkål smakar nydeleg grilla, gjerne med godt smør og nokre grilla skiver spekeskinke.

2. Makrell er sunn og god sumarmat. Sesongen er her no. Makrellen har som kjent kome.

3. Gode pølser. Innsida oppmodar pølseelskarar om å velja ekte pølser frå gode pølsemakarar. Då kan pølser verta eit festmåltid. Gode lomper høyrer til.

4. Svinenakke er utruleg smakfullt. Det kan vera kjekt å variera frå filetar. Svinenakke har fin marmorering og smakar meir.

5. Blåskjel kan ein fint grilla, enten i folie eller rett på grillen. Då får dei ein fin røyksmak òg.

6. Rå reker. Dersom du får tak i rå reker, kan du grilla dei på ei rist, slik at dei ikkje dett ned i grillkola.

7. Gamalt brød som er pensla med olivenolje og strødd med hakka kvitlauk. Berekraftige god saker.

8. Svineribbe er godt om sumaren òg. Men det kan kanskje vera godt med litt anna marinering enn i jola. Prøve gjerne med anis, chili og koriander. Grilla svor er godt heile året.

9. Sitron som er grilla, er nydeleg til grilla fisk.

10. Kongekrabbe, helst rå. Litt dyrt, men du kan legga beina rett på grillen utan noko meir arbeid.

Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement

I sumartida fyrer me ofte opp grillen. Mykje god kan få ein omgang med skikkeleg varme. Eigentleg er det berre kreativiteten som set grenser for gode saker på open varme i denne årstida. Innsida har ei enkel liste til inspirasjon:

1. Sumarkål smakar nydeleg grilla, gjerne med godt smør og nokre grilla skiver spekeskinke.

2. Makrell er sunn og god sumarmat. Sesongen er her no. Makrellen har som kjent kome.

3. Gode pølser. Innsida oppmodar pølseelskarar om å velja ekte pølser frå gode pølsemakarar. Då kan pølser verta eit festmåltid. Gode lomper høyrer til.

4. Svinenakke er utruleg smakfullt. Det kan vera kjekt å variera frå filetar. Svinenakke har fin marmorering og smakar meir.

5. Blåskjel kan ein fint grilla, enten i folie eller rett på grillen. Då får dei ein fin røyksmak òg.

6. Rå reker. Dersom du får tak i rå reker, kan du grilla dei på ei rist, slik at dei ikkje dett ned i grillkola.

7. Gamalt brød som er pensla med olivenolje og strødd med hakka kvitlauk. Berekraftige god saker.

8. Svineribbe er godt om sumaren òg. Men det kan kanskje vera godt med litt anna marinering enn i jola. Prøve gjerne med anis, chili og koriander. Grilla svor er godt heile året.

9. Sitron som er grilla, er nydeleg til grilla fisk.

10. Kongekrabbe, helst rå. Litt dyrt, men du kan legga beina rett på grillen utan noko meir arbeid.

Emneknaggar

Fleire artiklar

Sigrun Slapgard er forfattar og journalist og har skrive ei rekkje kritikarroste biografiar og dokumentarbøker, særleg om sterke kvinnelagnader.

Sigrun Slapgard er forfattar og journalist og har skrive ei rekkje kritikarroste biografiar og dokumentarbøker, særleg om sterke kvinnelagnader.

Foto: Agnete Brun

BokMeldingar

Frikjend av Slapgard

Alle var på fornamn med statsministerektefellen Werna Gerhardsen på 1950-talet. Også KGB.

ArildBye
Sigrun Slapgard er forfattar og journalist og har skrive ei rekkje kritikarroste biografiar og dokumentarbøker, særleg om sterke kvinnelagnader.

Sigrun Slapgard er forfattar og journalist og har skrive ei rekkje kritikarroste biografiar og dokumentarbøker, særleg om sterke kvinnelagnader.

Foto: Agnete Brun

BokMeldingar

Frikjend av Slapgard

Alle var på fornamn med statsministerektefellen Werna Gerhardsen på 1950-talet. Også KGB.

ArildBye
Tekniske problem mellom Carlsen og Niemann.

Tekniske problem mellom Carlsen og Niemann.

Foto: Chess.com

Kunnskap
Atle Grønn

Skandaleduellen

«Før Speed Chess Championship var eg 'gira'. Dette var så spanande som moderne sjakk kan vera.»

Kor mykje skal den enkelte forelder ha å seie over barnet? Spørsmålet er til vurdering når barnelova skal oppdaterast.

Kor mykje skal den enkelte forelder ha å seie over barnet? Spørsmålet er til vurdering når barnelova skal oppdaterast.

Foto: Sara Johannessen Meek / NTB

PolitikkSamfunn
Christiane Jordheim Larsen

Flytterett eller vetorett?

Skal mor eller far kunne ta med seg barna og flytte langt bort etter eit samlivsbrot? Barne- og familiedepartementet vil gjere det vanskelegare for fleire, men møter motstand.

Den norske komponisten Sigurd Lie (1871–1904).

Den norske komponisten Sigurd Lie (1871–1904).

MusikkMeldingar
Sjur Haga Bringeland

Klår kulokk

Der er både norsk og tysk nasjonalromantikk i Sigurd Lies romansar.

Tordis Ørjasæter er 97 år gamal og reflekterer rundt det å bli eldre, om litteratur, og dagane som går, og tida som har gått.

Tordis Ørjasæter er 97 år gamal og reflekterer rundt det å bli eldre, om litteratur, og dagane som går, og tida som har gått.

Foto: Mari Parelius Wammer / Cappelen Damm

LitteraturKultur

Å gå på vatnet i ein blå draum

– Alt er så sterkt no som døden er så nær. Og eg drøymer så mykje og så intenst, ei natt drøymde eg at eg gjekk på vatnet!

Hilde Vesaas
Tordis Ørjasæter er 97 år gamal og reflekterer rundt det å bli eldre, om litteratur, og dagane som går, og tida som har gått.

Tordis Ørjasæter er 97 år gamal og reflekterer rundt det å bli eldre, om litteratur, og dagane som går, og tida som har gått.

Foto: Mari Parelius Wammer / Cappelen Damm

LitteraturKultur

Å gå på vatnet i ein blå draum

– Alt er så sterkt no som døden er så nær. Og eg drøymer så mykje og så intenst, ei natt drøymde eg at eg gjekk på vatnet!

Hilde Vesaas

les DAG OG TID.
Vil du òg prøve?

Her kan du prøve vekeavisa DAG OG TID gratis i tre veker.
Prøveperioden stoppar av seg sjølv.

Komplett

Papiravisa
Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Digital

Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Komplett

Papiravisa
Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Digital

Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis