DET MOTSETTEDet heiter seg at vi bruker dikotomiar – motsetningspar – til å kategorisere og å forstå verda rundt oss. Dag er det motsette av natt, kvit det motsette av svart, god det motsette av vond og så vidare.
Typisk konsekvens av bruk av bordskånar.
Det heiter seg at vi bruker dikotomiar – motsetningspar – til å kategorisere og å forstå verda rundt oss. Dag er det motsette av natt, kvit det motsette av svart, god det motsette av vond og så vidare.
Men er kvardagen vår verkeleg så svartkvit og enkel?
Mange meiner for eksempel at det er ein fin norsk verdi å skjera seg tjukke brødskiver og ha på minimalt med pålegg. Men ein ny skikk har innteke landet, nå har ein gjerne på både smør, majones, salat, ost, skinke, egg, tomat og agurk på ei tynn flis med lågkarbobrød. I slike tilfelle har liksom brødet og pålegget bytt plass, fått motsette eigenskapar av det som er naturleg, det har blitt pålegg med brød.
I denne Innsida skal vi utforske andre sider i livet der vi synest det er utfordrande å definere kategoriane og trekkje opp skiljelinene. Kvar går eigentleg balansegangen mellom livets brød og livets pålegg?
Bordskånar eller bordskåldar?
Få ting gjev Sigrid så høge skuldrer som heimar som har innført strenge drikkebrikkeskikkar.
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.