Norske matskattar nr. 69: kalv frå Folkedal
I Folkedal, ikkje langt frå Granvin, inst i dalen ligg Larsastovo og garden til Astrid og Lars Ingvald Folkedal. Dei driv med konvensjonell mjølkeproduksjon og økologisk produksjon av kalv. Kalv som både har svært god plass i det store fjøset Lars Ingvald har bygd, og som fartar fritt i fjellheimen heilt til snøen kjem.
Den smakfulle kalven har vorte ein attraksjon i hardangertraktene. Han vert mellom anna frakta med elektrisk bil til Kvanndal ferjekai, ført over fjorden med elferje og rulla med trillebår inn på kjøkenet til Jon Aga på Utne Hotell. Meir miljøvenleg kjøt skal ein nok leita ei stund etter, sidan dei attpåtil har eige gardsslakteri.
Mange tek òg turen inn i dalen for å handla hjå bonden direkte. Det kan Innsida trygt gå god for. Utvalet er variert frå hamburgar av kalv til ekstra gode stykkingsdelar som culotte og nyretipp.
Er du på jakt etter ein skikkeleg bygning, er Lars Ingvald ein mann du bør snakka med. Han set opp små og store fjøs, bygd etter gamle grindbryggtradisjonar. Bygningane er solide og gir god lufting, enten det er til storfe eller som garasje.
Det er med andre ord mykje å oppleva inst i Folkedal.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.
I Folkedal, ikkje langt frå Granvin, inst i dalen ligg Larsastovo og garden til Astrid og Lars Ingvald Folkedal. Dei driv med konvensjonell mjølkeproduksjon og økologisk produksjon av kalv. Kalv som både har svært god plass i det store fjøset Lars Ingvald har bygd, og som fartar fritt i fjellheimen heilt til snøen kjem.
Den smakfulle kalven har vorte ein attraksjon i hardangertraktene. Han vert mellom anna frakta med elektrisk bil til Kvanndal ferjekai, ført over fjorden med elferje og rulla med trillebår inn på kjøkenet til Jon Aga på Utne Hotell. Meir miljøvenleg kjøt skal ein nok leita ei stund etter, sidan dei attpåtil har eige gardsslakteri.
Mange tek òg turen inn i dalen for å handla hjå bonden direkte. Det kan Innsida trygt gå god for. Utvalet er variert frå hamburgar av kalv til ekstra gode stykkingsdelar som culotte og nyretipp.
Er du på jakt etter ein skikkeleg bygning, er Lars Ingvald ein mann du bør snakka med. Han set opp små og store fjøs, bygd etter gamle grindbryggtradisjonar. Bygningane er solide og gir god lufting, enten det er til storfe eller som garasje.
Det er med andre ord mykje å oppleva inst i Folkedal.
Fleire artiklar
Abid Raja er advokat og Venstre- politikar.
Foto: Lina Hindrum
Det trugande utanforskapet
På sitt beste er Vår ære og vår frykt historia om ei integrering på retur og ei kraftig åtvaring om kva som kan skje som følgje av det.
Fargerikt om tolsemd
Me får garantert høyra meir til komponisten Eilertsen.
Birger Emanuelsen har skrive både romanar, essay og sakprosa etter debuten i 2012.
Foto: Christopher Helberg
Endringar til godt og vondt
Birger Emanuelsen skriv om folk slik at ein trur på det.
Me drog til månen av di det var teknologisk mogleg. Eit strålande døme på det teknologiske imperativet. Her vandrar astronaut Buzz Aldrin frå Apollo 11 rundt og les sjekklista si på venstre arm på ekte ingeniørvis.
Kjelde: Nasa
Teknologisk imperativ!
«Birkebeinerne på ski over fjellet med kongsbarnet».
Foto: Morten Henden Aamot
Eit ikonisk stykke kunst er kome heim
Medan gode krefter arbeider for å etablere eit museum for kunstnarbrørne Bergslien på Voss, har den lokale sparebanken sikra seg ein originalversjon av eit hovudverk av målaren Knud Bergslien.