Norske Matskattar – del 3
Blabla
Turen er naturlegvis komen til kling. Kling er ein norsk matskatt, som verkeleg vert sett stor pris på. Og medan Innsida ventar på statleg overføring for dette tiltaket, som no altså har kome i si tredje utgåve, slår me til med kling (eller kliner til, som ungdommen ville ha sagt det).
Kling er rett og slett ei mjuk, god kveitemjølslefse med søtt fyll mellom to lag. Det kan vera smør og sukker, men til bryllaup eller festlege lag lyt ein bruka prim og sirup.
Nydeleg til kaffien, men òg ei kjærkomen, lita overrasking frå sekken når du set deg til øvst på ein fjelltopp.
Verksemda Nøring i Øystese, som vert driven av dei tre damene Helga, Marit og Sigrun, lagar ein veldig flott Hardangerkling, som ein får her og der i gardsbutikkar med godt utval.
Dei legg stor vekt på den sosiale i klingen.
«Når du ser naboen kome nede i vegen, så set du på kaffien og tek lefsa opp frå frysen. Då er begge deler klare til gjesten kjem», heiter det frå klingentusiastane hjå Nøring.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.
Turen er naturlegvis komen til kling. Kling er ein norsk matskatt, som verkeleg vert sett stor pris på. Og medan Innsida ventar på statleg overføring for dette tiltaket, som no altså har kome i si tredje utgåve, slår me til med kling (eller kliner til, som ungdommen ville ha sagt det).
Kling er rett og slett ei mjuk, god kveitemjølslefse med søtt fyll mellom to lag. Det kan vera smør og sukker, men til bryllaup eller festlege lag lyt ein bruka prim og sirup.
Nydeleg til kaffien, men òg ei kjærkomen, lita overrasking frå sekken når du set deg til øvst på ein fjelltopp.
Verksemda Nøring i Øystese, som vert driven av dei tre damene Helga, Marit og Sigrun, lagar ein veldig flott Hardangerkling, som ein får her og der i gardsbutikkar med godt utval.
Dei legg stor vekt på den sosiale i klingen.
«Når du ser naboen kome nede i vegen, så set du på kaffien og tek lefsa opp frå frysen. Då er begge deler klare til gjesten kjem», heiter det frå klingentusiastane hjå Nøring.
Fleire artiklar
Eirik Holmøyvik har trekt seg trekt seg som forskingsleiar ved Det juridiske fakultet i Bergen.
Foto: Kim E. Andreassen / UiB
Israel-boikott splittar akademia
Jussprofessor Eirik Holmøyvik prøvde å få omgjort vedtaket om Israel-boikott ved Det juridiske fakultetet i Bergen, men vart røysta ned. No har han trekt seg som forskingsleiar ved fakultetet.
Lite mat: Det er ikkje mykje mat å spore i 17. mai-biletarkivet til NTB, men Andrea (2) har iallfall fått is. Hurra!
Foto: Per Løchen /NTB
Mat på nasjonaldagen
Kva bør vi ete i dag om vi lèt årstida styre menyen?
Teikning: May Linn Clement
17. mai-pengar
«Mor mi viser meg telefonen og at ho har vipsa Oskar og Tomas. Det er irriterande å sjå på ein mobil som andre held i.»
Foto: Terje Pedersen / NTB
FHI svikter sitt samfunnsoppdrag
«Det er svært viktig at FHI er tydelig overfor publikum på at de ikke jobber med årsaken til long covid.»
Emilie Enger Mehl avbilda på veg til pressetreff på Grøndland for å presentere Revidert nasjonalbudsjett, 14.05.2024. I budsjettet vert det mellom anna satt av penger til å reversere domstolsreforma. Foto: Javad Parsa / NTB.
Javad Parsa
– Uforståeleg domstolsendring
Sorenskrivar Kirsti Høegh Bjørneset er kritisk til at regjeringa vil reversere domstolsreforma.