JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Takk for at du vil dele artikkelen

Den du deler artikkelen med, kan lese og eventuelt lytte til heile artikkelen.
Det gjer vi for at fleire skal oppdage DAG OG TID.

Namnet ditt vert synleg for alle du deler artikkelen med.

Meldingar

Norske Matskattar – del 3

Kvar veke les vi inn utvalde artiklar, som abonnentane våre kan lytte til.
Lytt til artikkelen
Blabla

Blabla

Blabla

Blabla

1002
20170217
1002
20170217

Turen er naturlegvis komen til kling. Kling er ein norsk matskatt, som verkeleg vert sett stor pris på. Og medan Innsida ventar på statleg overføring for dette tiltaket, som no altså har kome i si tredje utgåve, slår me til med kling (eller kliner til, som ungdommen ville ha sagt det).

Kling er rett og slett ei mjuk, god kveitemjølslefse med søtt fyll mellom to lag. Det kan vera smør og sukker, men til bryllaup eller festlege lag lyt ein bruka prim og sirup.

Nydeleg til kaffien, men òg ei kjærkomen, lita overrasking frå sekken når du set deg til øvst på ein fjelltopp.

Verksemda Nøring i Øystese, som vert driven av dei tre damene Helga, Marit og Sigrun, lagar ein veldig flott Hardangerkling, som ein får her og der i gardsbutikkar med godt utval.

Dei legg stor vekt på den sosiale i klingen.

«Når du ser naboen kome nede i vegen, så set du på kaffien og tek lefsa opp frå frysen. Då er begge deler klare til gjesten kjem», heiter det frå klingentusiastane hjå Nøring.

Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.

Turen er naturlegvis komen til kling. Kling er ein norsk matskatt, som verkeleg vert sett stor pris på. Og medan Innsida ventar på statleg overføring for dette tiltaket, som no altså har kome i si tredje utgåve, slår me til med kling (eller kliner til, som ungdommen ville ha sagt det).

Kling er rett og slett ei mjuk, god kveitemjølslefse med søtt fyll mellom to lag. Det kan vera smør og sukker, men til bryllaup eller festlege lag lyt ein bruka prim og sirup.

Nydeleg til kaffien, men òg ei kjærkomen, lita overrasking frå sekken når du set deg til øvst på ein fjelltopp.

Verksemda Nøring i Øystese, som vert driven av dei tre damene Helga, Marit og Sigrun, lagar ein veldig flott Hardangerkling, som ein får her og der i gardsbutikkar med godt utval.

Dei legg stor vekt på den sosiale i klingen.

«Når du ser naboen kome nede i vegen, så set du på kaffien og tek lefsa opp frå frysen. Då er begge deler klare til gjesten kjem», heiter det frå klingentusiastane hjå Nøring.

Emneknaggar

Fleire artiklar

HumorFeature

Tre tog på ei øy

Då tre 17. mai-folketog vart til eitt, måtte formannen i komiteen gå.

Maren
HumorFeature

Tre tog på ei øy

Då tre 17. mai-folketog vart til eitt, måtte formannen i komiteen gå.

Maren
Eirik Holmøyvik har trekt seg trekt seg som forskingsleiar ved Det juridiske fakultet i Bergen.

Eirik Holmøyvik har trekt seg trekt seg som forskingsleiar ved Det juridiske fakultet i Bergen.

Foto: Kim E. Andreassen / UiB

Samfunn
Eva Aalberg Undheim

Israel-boikott splittar akademia

Jussprofessor Eirik Holmøyvik prøvde å få omgjort vedtaket om Israel-boikott ved Det juridiske fakultetet i Bergen, men vart røysta ned. No har han trekt seg som forskingsleiar ved fakultetet.

Lite mat: Det er ikkje mykje mat å spore i 17. mai-biletarkivet til NTB, men Andrea (2) har iallfall fått is. Hurra!

Lite mat: Det er ikkje mykje mat å spore i 17. mai-biletarkivet til NTB, men Andrea (2) har iallfall fått is. Hurra!

Foto: Per Løchen /NTB

Frå matfatetKunnskap
Siri Helle

Mat på nasjonaldagen

Kva bør vi ete i dag om vi lèt årstida styre menyen?

Teikning: May Linn Clement

Kultur
Frank Tønnesen

17. mai-pengar

«Mor mi viser meg telefonen og at ho har vipsa Oskar og Tomas. Det er irriterande å sjå på ein mobil som andre held i.»

President Putin flankert av forsvarsminister Sergej Sjojgu til høgre og viseforsvarsminister Timur Ivanov til venstre. Foto frå 2018. Sjojgu er no avsett, Ivanov sit i arresten.

President Putin flankert av forsvarsminister Sergej Sjojgu til høgre og viseforsvarsminister Timur Ivanov til venstre. Foto frå 2018. Sjojgu er no avsett, Ivanov sit i arresten.

Foto: Aleksej Nikolskij / Sputnik / Reuters / NTB

KrigSamfunn

Nytt frå den russiske klankampen

Under overflata går det føre seg ein bitter maktkamp i Putin-regimet. Verda har fått eit sjeldan innblikk i denne kampen dei siste vekene.

Halvor Tjønn
President Putin flankert av forsvarsminister Sergej Sjojgu til høgre og viseforsvarsminister Timur Ivanov til venstre. Foto frå 2018. Sjojgu er no avsett, Ivanov sit i arresten.

President Putin flankert av forsvarsminister Sergej Sjojgu til høgre og viseforsvarsminister Timur Ivanov til venstre. Foto frå 2018. Sjojgu er no avsett, Ivanov sit i arresten.

Foto: Aleksej Nikolskij / Sputnik / Reuters / NTB

KrigSamfunn

Nytt frå den russiske klankampen

Under overflata går det føre seg ein bitter maktkamp i Putin-regimet. Verda har fått eit sjeldan innblikk i denne kampen dei siste vekene.

Halvor Tjønn

les DAG OG TID.
Vil du òg prøve?

Her kan du prøve vekeavisa DAG OG TID gratis i tre veker.
Prøveperioden stoppar av seg sjølv.

Komplett

Papiravisa
Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Digital

Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Komplett

Papiravisa
Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Digital

Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis