Lapskaus
Lapp saman eit lam til middag.
Sauer på stien inn til Musvold seter i Rondane.
Illustrasjonsfoto: Solveig Vikene / NTB scanpix
Sauer på stien inn til Musvold seter i Rondane.
Illustrasjonsfoto: Solveig Vikene / NTB scanpix
Så er det snart den tida att, våren – og vårens vakraste eventyr: lamminga. Om lag to millionar lam kjem til å verte fødde dei neste to månadene kringom i Noreg. Samstundes ligg 1200 tonn kjøt av sau og lam og frys på reguleringslager. Er det overproduksjon eller er det undersal? Formuleringa er stolen frå småbrukarlagsleiar og sauebonde Merete Furuberg, som er ganske klar på kva ho meiner: «Bonden får ikke solgt et produkt som forbrukerne ikke finner i butikkhyllene.»
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.