Gris
No, meir enn nokon gong, må vi sette pris på produksjonsgrisen.
Slakta svin – vanskeleg å sjå korleis dei har hatt det før slakt.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Slakta svin – vanskeleg å sjå korleis dei har hatt det før slakt.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Spørsmåla etter Brennpunkt-dokumentaren Griseindustriens hemmeligheter førre veke er mange. Korleis skal ein gris ha det før han vert mat? Grisar er smarte. Grisar liknar veldig på hundar, som vi har inne i huset og kosar med. Organa til grisane liknar på menneskeorgan så mykje at vi etter kvart vil kunne bruke mutasjonar mellom menneske og gris i organtransplantasjon. Kan vi samstundes putte han i ein steril betongbås og seie at han har eit godt liv?
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
kr 99 for dei fyrste to månadene.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.