Nøkkelholmerking
Sunn mat er meir enn berre fråvær av det usunne.
Revisjonen av nøkkelholordninga gjer at ferdigrettar òg kan sertifiserast.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Revisjonen av nøkkelholordninga gjer at ferdigrettar òg kan sertifiserast.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Den offisielle norske merkeordninga for sunn mat – nøkkelholordninga – er revidert. For fyrste gong sidan 2015 er regelverket, som i kvardagslivet til mange fortel kva som er sunt og ikkje sunt, vorte oppdatert og tilpassa det som faktisk finst i butikkane no. Det er temmeleg viktig – for nøkkelholet definerer kva som er sunnast innanfor ein gjeven kategori. For at eit produkt skal få nøkkelholmerking, til dømes ekstra lett mjølk, må det finnast eit anna liknande produkt som ikkje får det, til dømes heilmjølk.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.