20210219
Kortreist lokalmat
Frå matfatet
Ikkje alt som er lite, er kort – og ikkje alt vert lokalt av å vere nærare enn noko anna.
Lokalmat er i vekst, og nokon vil profitere på det. Men kven skal få nytte namnet?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Lokalmat er i vekst, og nokon vil profitere på det. Men kven skal få nytte namnet?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Så får vi henne endeleg: rettssaka som utfordrar kva som kan kallast kortreist – eller lokalprodusert – mat. Merkevareleverandøren (ja, det er det dei kallar seg sjølv) Orkla har nemleg saksøkt sjømatprodusenten Lofotprodukt for å bruke ordet «kortreist» i marknadsføringa av sin variant av makrell i tomat.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.