🎧 Redd planeten – dropp salaten
VATN PÅ VATN: Salat er ernæringsmessig heilt verdilaust, og han smaker dessutan vondt, skriv Dagfinn Nordbø.
Foto: Frank May / NTB scanpix
VATN PÅ VATN: Salat er ernæringsmessig heilt verdilaust, og han smaker dessutan vondt, skriv Dagfinn Nordbø.
Foto: Frank May / NTB scanpix
Lat meg innrømme det først som sist: Eg liker ikkje salat. Eg forstår ikkje heilt meininga med salat. Kvar gong eg er invitert på middag og vertskapet sender rundt ein salatbolle så stor som eit Jacuzzi-badekar, forsyner eg meg pliktskuldig med eit ørlite blad. Smakslaukane mine vrir seg, og det er som om heile organismen veit at dei grøne sakene ikkje er godt for noko som helst, og dei smaker då heller ikkje noko som helst. Eller jo, dei smaker gras, men sidan eg ikkje er drøvtyggar, har eg sjeldan gras på menyen. Eg har kort og godt ikkje mange nok magesekkar. Vil eg ha noko grønt i maten, er ruccola og spinat akseptabelt. Kva er det som gjer at folk dyttar i seg salat, som ernæringsmessig er heilt verdilaust?
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.