Leirgryta hennar mor
Glad kylling vert god kylling.
Foto: Dagfinn Nordbø
Glad kylling vert god kylling.
Foto: Dagfinn Nordbø
La meg først tilstå at mor mi ikkje hadde noka leirgryte. Ordspelet i tittel er berre for å skryte av at eg kan å lage ordspel. Sjølv kjøpte eg ei leirgryte på åttitalet og har brukt ho flittig sidan, unnateke dei åra då heile verda skulle woke og leirgryta blei plassert i kjellar eller på loft. Men der bør ho ikkje stå. Spør eg vener og kjende, har dei nesten alle ei leirgryte ein eller annan stad, og det er ikkje før eg serverer dei ein leirgrytesteikt kylling, dei brått tenkjer på å hente ho fram att. Mi er altså førti år gammal og vert vakrare dess meir ho er i bruk, eg steikjer jo brød i ho fleire gonger i veka.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.