Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Dag og Tid | 19.09.2018

Gå til toppen

Toppen

Ved den stengde flyktningporten

| Den 2. juni 2017

Ved den stengde flyktningporten

Eit medlem av bergingsteamet ved basen Skala Sykamiasn på øya Lésvos i Hellas. Foto: Louisa Gouliamaki / AFP Photo / NTB scanpix

LÉSVOS: Walid al-Kubaisi møter Europas moralske dilemma: Skal vi ta imot dei sårt trengjande flyktningane, eller skal Europa halda fram med å prøva å stengja dei ute? 

Då eg vakna, såg eg meg rundt og lurte: Kvar er eg? Dette er ikkje heimen min, heller ikkje mi seng. Då eg opna vindauget, gjekk solljoset til åtak på meg, og det kjendest som om eg drukna i ljosbølgjer.

Brått hugsa eg. Eg er på Lésvos i Hellas, og eg er komen for å møta flyktningar som kryssar havet frå den tyrkiske kysten eg kan sjå frå hotellet. Det er berre sju kilometer som skil oss frå Tyrkia. Det er denne avstanden som avgjer lagnaden til flyktningane – å flytta frå den muslimske verda til det kristne kontinentet.

Les heile reportasjen i papirutgåva av Dag og Tid eller kjøp e-avisa.

Prøv Dag og Tid Les e-avisa