Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Dag og Tid | 19.10.2018

Gå til toppen

Toppen

Tvilar til topps

| Den 3. november 2017

Tvilar til topps

Foto: Eva Aalberg Undheim

Heide Nordby Lunde var usikker i starten, men no meiner ho svaret er openbert.

Under EU-folkerøystinga i 1994 gjekk ho på ja-valvake med «Nei til EU»-jakkemerke for å syne tvisyn. Førre helg vart Heidi Nordby Lunde, som også er stortingsrepresentant for Høgre, valt til ny leiar i Europarørsla, som har vore kamporganisasjonen for ja-sida.

– Hadde nokon sagt dette til meg då eg var 19 år, hadde eg vorte svært overraska. Eg var skeptisk til overnasjonalitet og byråkrati i Brussel. Men eg røysta ja i 1994 likevel. Eg syntest ja-sida hadde betre argument.

Les heile samtalen i papirutgåva av Dag og Tid eller kjøp e-avisa.

Prøv Dag og Tid Les e-avisa