Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Landbruksminister Jon Georg Dale opna den norske paviljongen for tradisjonskost på Internationale Grüne Woche i Berlin i år – før han brukte saksa i stønadsbudsjettet.
Foto: Vidar Alfarnes
Statsbudsjettframlegget om kutt i stønaden til frivillige organisasjonar syner oss eit regjeringsapparat som ikkje har skjønt kva ein levande kulturarv har å seie.
Landbruksminister Jon Georg Dale opna den norske paviljongen for tradisjonskost på Internationale Grüne Woche i Berlin i år – før han brukte saksa i stønadsbudsjettet.
Foto: Vidar Alfarnes
Statsbudsjettframlegget om kutt i stønaden til frivillige organisasjonar syner oss eit regjeringsapparat som ikkje har skjønt kva ein levande kulturarv har å seie.
Landbruksminister Jon Georg Dale opna den norske paviljongen for tradisjonskost på Internationale Grüne Woche i Berlin i år – før han brukte saksa i stønadsbudsjettet.
Foto: Vidar Alfarnes
Statsbudsjettframlegget om kutt i stønaden til frivillige organisasjonar syner oss eit regjeringsapparat som ikkje har skjønt kva ein levande kulturarv har å seie.
Dalasau med to lam.
Foto: Wikimedia Commons
Sauen hadde stått støare på eigne bein om jorda han står på, fekk statsstønaden i staden for han.
Dalasau med to lam.
Foto: Wikimedia Commons
Sauen hadde stått støare på eigne bein om jorda han står på, fekk statsstønaden i staden for han.
Dalasau med to lam.
Foto: Wikimedia Commons
Sauen hadde stått støare på eigne bein om jorda han står på, fekk statsstønaden i staden for han.
Kjøp honning som er produsert lokalt.
Foto: NTB scanpix
Om du må ha med deg laboratorium i butikken,
har honningen din reist for langt.
Kjøp honning som er produsert lokalt.
Foto: NTB scanpix
Om du må ha med deg laboratorium i butikken,
har honningen din reist for langt.
Kjøp honning som er produsert lokalt.
Foto: NTB scanpix
Om du må ha med deg laboratorium i butikken,
har honningen din reist for langt.
Småbrukar og forfattar Dag Jørund Lønning vil at vi skal tenkje meir på kva jorda er i seg sjølv og mindre på kva vi får ut av henne.
Foto frå forlaget
Boka om molda har viktige poeng, men går ikkje så djupt inn i stoffet som ein kunne ynskje.
Småbrukar og forfattar Dag Jørund Lønning vil at vi skal tenkje meir på kva jorda er i seg sjølv og mindre på kva vi får ut av henne.
Foto frå forlaget
Boka om molda har viktige poeng, men går ikkje så djupt inn i stoffet som ein kunne ynskje.
Småbrukar og forfattar Dag Jørund Lønning vil at vi skal tenkje meir på kva jorda er i seg sjølv og mindre på kva vi får ut av henne.
Foto frå forlaget
Boka om molda har viktige poeng, men går ikkje så djupt inn i stoffet som ein kunne ynskje.
Kva merkeordningar som får kome i butikken,
er like viktig som kva mat som får merke seg.
Kva merkeordningar som får kome i butikken,
er like viktig som kva mat som får merke seg.
Kva merkeordningar som får kome i butikken,
er like viktig som kva mat som får merke seg.