Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Lokalmat er i vekst, og nokon vil profitere på det. Men kven skal få nytte namnet?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ikkje alt som er lite, er kort – og ikkje alt vert lokalt av å vere nærare enn noko anna.
Lokalmat er i vekst, og nokon vil profitere på det. Men kven skal få nytte namnet?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ikkje alt som er lite, er kort – og ikkje alt vert lokalt av å vere nærare enn noko anna.
Lokalmat er i vekst, og nokon vil profitere på det. Men kven skal få nytte namnet?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ikkje alt som er lite, er kort – og ikkje alt vert lokalt av å vere nærare enn noko anna.
Det har vore lofotfiske før, her i 1972, og det er lofotfiske i år òg. Men kven tener på torsken?
Foto: Svein Hammerstad / NTB
Om fisken er rein, har mykje anna kome til langs vegen frå hav til butikkhylle.
Det har vore lofotfiske før, her i 1972, og det er lofotfiske i år òg. Men kven tener på torsken?
Foto: Svein Hammerstad / NTB
Om fisken er rein, har mykje anna kome til langs vegen frå hav til butikkhylle.
Det har vore lofotfiske før, her i 1972, og det er lofotfiske i år òg. Men kven tener på torsken?
Foto: Svein Hammerstad / NTB
Om fisken er rein, har mykje anna kome til langs vegen frå hav til butikkhylle.
Statsminister Erna Solberg kan mjølke ku, men vil ikkje late oss drikke mjølka før ho er pasteurisert.
Foto: Tore Meek / NTB
Mjølk rett frå ku og geit er framleis ikkje næringsmiddel i Noreg.
Statsminister Erna Solberg kan mjølke ku, men vil ikkje late oss drikke mjølka før ho er pasteurisert.
Foto: Tore Meek / NTB
Mjølk rett frå ku og geit er framleis ikkje næringsmiddel i Noreg.
Statsminister Erna Solberg kan mjølke ku, men vil ikkje late oss drikke mjølka før ho er pasteurisert.
Foto: Tore Meek / NTB
Mjølk rett frå ku og geit er framleis ikkje næringsmiddel i Noreg.
Det kan vere god von for Distrikts-Noreg – så lenge dei slepp å presse seg inn i ei vekstform som aldri har høvd for dei.
Det kan vere god von for Distrikts-Noreg – så lenge dei slepp å presse seg inn i ei vekstform som aldri har høvd for dei.
Det kan vere god von for Distrikts-Noreg – så lenge dei slepp å presse seg inn i ei vekstform som aldri har høvd for dei.
Vill eller fanga? Han veit ikkje kva han ikkje er, oppdrettslaksen, men vi kan vite det.
Foto: Vidar Ruud / NTB
Villfisk for ein viktig villmann.
Vill eller fanga? Han veit ikkje kva han ikkje er, oppdrettslaksen, men vi kan vite det.
Foto: Vidar Ruud / NTB
Villfisk for ein viktig villmann.
Vill eller fanga? Han veit ikkje kva han ikkje er, oppdrettslaksen, men vi kan vite det.
Foto: Vidar Ruud / NTB
Villfisk for ein viktig villmann.
Ciabatta er eit italiensk bakverk, men til Noreg hentar vi det stort sett frå Frankrike.
Foto: Pxhere.com
Veg lang reiseveg opp for lang levetid?
Ciabatta er eit italiensk bakverk, men til Noreg hentar vi det stort sett frå Frankrike.
Foto: Pxhere.com
Veg lang reiseveg opp for lang levetid?
Ciabatta er eit italiensk bakverk, men til Noreg hentar vi det stort sett frå Frankrike.
Foto: Pxhere.com
Veg lang reiseveg opp for lang levetid?