Ingen kommentar frå direktoratet
Utdanningsdirektoratet er ein sentral aktør i det norske utdanningssystemet. I 2018 vart direktoratet slege saman med Senter for IKT i utdanninga, og har dermed mykje kunnskap om bruken av digitale verkty i norsk skule. Dag og Tid ønskte å lage eit intervju med direktoratet om funna i studien «Don’t throw away your printed books». Vi ønskte mellom anna å få vite korleis fagfolka i direktoratet vurderer funna i denne studien opp mot kunnskapen dei sjølve har om læring frå digitale tekstar versus papirtekstar. Det lukkast dessverre ikkje.
«Vi har ikke anledning til å kommentere på andre sin forskning på dette området», skreiv seniorkommunikasjonsrådgjevar Marie Smedsrød på epost. I staden for eit intervju fekk vi dette svaret på e-post frå Smedsrød:
«Det finnes mye ulik forskning om lesing. Felles for dem er at god klasseledelse og gode forberedelser er nøkkelen til god undervisning og læring. Digitale verktøy er en del av den pedagogiske opplæringen, og skolene står selv fritt til å velge læremidler som de synes er mest hensiktsmessig. Vi har full tillit til at skolene setter seg inn i og høster erfaringer fra både egne og andres skolers bruk av nettbrett eller PC. Skoler og kommuner må vurdere når og hvordan teknologien kan berike undervisningen, samt å sikre at lærere har den nødvendige kompetansen til å ta i bruk teknologi på en god måte.»
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.
Utdanningsdirektoratet er ein sentral aktør i det norske utdanningssystemet. I 2018 vart direktoratet slege saman med Senter for IKT i utdanninga, og har dermed mykje kunnskap om bruken av digitale verkty i norsk skule. Dag og Tid ønskte å lage eit intervju med direktoratet om funna i studien «Don’t throw away your printed books». Vi ønskte mellom anna å få vite korleis fagfolka i direktoratet vurderer funna i denne studien opp mot kunnskapen dei sjølve har om læring frå digitale tekstar versus papirtekstar. Det lukkast dessverre ikkje.
«Vi har ikke anledning til å kommentere på andre sin forskning på dette området», skreiv seniorkommunikasjonsrådgjevar Marie Smedsrød på epost. I staden for eit intervju fekk vi dette svaret på e-post frå Smedsrød:
«Det finnes mye ulik forskning om lesing. Felles for dem er at god klasseledelse og gode forberedelser er nøkkelen til god undervisning og læring. Digitale verktøy er en del av den pedagogiske opplæringen, og skolene står selv fritt til å velge læremidler som de synes er mest hensiktsmessig. Vi har full tillit til at skolene setter seg inn i og høster erfaringer fra både egne og andres skolers bruk av nettbrett eller PC. Skoler og kommuner må vurdere når og hvordan teknologien kan berike undervisningen, samt å sikre at lærere har den nødvendige kompetansen til å ta i bruk teknologi på en god måte.»
Fleire artiklar
Ei palestinsk kvinne passerer ruinane av bustadblokker i Hamad i Khan Younis sør på Gaza 13. mars 2024.
Foto: Ahmed Zakot / Reuters / NTB
Alt dette var ikkje nødvendig
Krigen i Gaza er ikkje eit brot, men snarare ei logisk fullbyrding av politikken som er ført dei siste femti åra i Israel.
Ferdigmathylla på butikken er ofte ganske stor. Men er det dei små som handterer ho best?
Foto: Terje Pedersen / NTB
Ferdigmiddag
Det kan sjå ut som smådriftsfordelar bør få dominere norsk ferdigmatproduksjon.
Presidentkandidat Donald Trump gjer honnør når dei spelar av opptaket der dømde etter 6. januar-åtaket på Kongressen syng nasjonalsongen i kor.
Foto: Jeff Dean / AP / NTB
Val på kanten av stupet?
– Om eg ikkje vinn presidentvalet i haust, betyr det slutten på det amerikanske demokratiet, sa Trump på eit valmøte i Ohio sist helg.
29 kvinner i Kremenets-regionen har fått førarkort for traktor dei seinaste vekene.
Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB
Traktorar og forrædarar
I staden for ei fredeleg våronn må Ukraina forsvare seg mot den russiske våroffensiven.
Eugénie arbeider som kokk for den vidgjetne restauranteigaren Dodin i 20 år. Den felles kjærleiken dei har til mat, skapar unike retter som tiltrekkjer seg menneske frå heile verda.
Foto: Carole Bethuel