Yoghurt
Er det namnet eller gagnet som definerer ein yoghurt?
Youghurt kan lagast av mjølk frå sau, geit, moskus eller ku.
Foto: Maurilio Cheli / AP / NTB scanpix
Youghurt kan lagast av mjølk frå sau, geit, moskus eller ku.
Foto: Maurilio Cheli / AP / NTB scanpix
Korleis har yoghurt vorte så sentralt på norske matbord? Denne spalta er i seg sjølv eit døme på fenomenet: Få produkt er tatt opp så mange gonger som det syrna meieriproduktet. Kan ei av årsakene vere at produktet er i ferd med å verte vatna ut? Det er i alle høve årsaka til at vi vel å sjå nærare på det endå ein gong. Nye variantar dukkar stadig vekk opp. Men er dei alle eigentleg yoghurt? Betyr det noko – og i så fall for kven?
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
kr 99 for dei fyrste to månadene.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.