Verdsdekkande hurtigmat
Norsk landbruk strekker seg langt for å forsyne global likskap.
Dei serverer milliardar av menneske, men korleis bidreg dei til matproduksjon i Noreg?
Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB
Dei serverer milliardar av menneske, men korleis bidreg dei til matproduksjon i Noreg?
Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB
Å boikotte globale hamburgarkjeder som McDonald’s og Burger King er ein gamal travar. Kjedene førte med seg ei amerikanisering av kultur som ingen var tente med, meinte ein på åttitalet. Dessutan hadde dei altfor store selskapa altfor mykje makt, dei som jobba på restaurantane, hadde for dårlege arbeidsforhold, og dessutan var maten av dårleg kvalitet.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.