Trankapslar
Sanninga om tran er kanskje ikkje så sann likevel.
Det er ikkje måte på kva godt tran kan gjere.
llustrasjon: Wellcome Library, London
Det er ikkje måte på kva godt tran kan gjere.
llustrasjon: Wellcome Library, London
Skal majonesen vere over eller under rekene, og kan det vere pølse til vaffel? Vi kan vere usamde om mykje i Mat-Noreg. Ein ting er vi likevel alle heilt og fullt samde om: Vi tek tran. I det minste i alle månader med r i, om ikkje vi smeller til med alle tolv, sånn for å vere på den sikre sida. For tran er sunt, ja, det er sunnare enn sunnast, og det er aller mest slik, gjennom vår massive, maritime produksjon av høgverdige omega 3-feittsyrer, vi i Noreg bidreg til å gjere verda til ein mettare, sunnare og friskare stad.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.