Sild
No er det andreplassen som gjeld.
Sildefilet er ein klassikar som kan steikast og bli ein god middag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Sildefilet er ein klassikar som kan steikast og bli ein god middag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kvifor snakkar vi ikkje meir om sild? På framsida av godfisk.no, flaggskipet til Norsk Sjømatråd, er ikkje havets sølv nemnd med eit einaste ord. Nettsida inneheld 284 oppskrifter på ressurskrevjande oppdrettslaks, 199 oppskrifter på havets gull – torsken – og berre 71 variantar av andreplassvinnaren sild. Sjølv denne spalta gjer seg skuldig i ikkje å ha nemnt fisken på fire og eit halvt år. Det er ei stor skam, som eg no skal gjere opp for gjennom noko så sjeldan som ein utelukkande positiv tekst.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
kr 99 for dei fyrste to månadene.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.