20210129
Røykelaks
Frå matfatet
Villfisk for ein viktig villmann.
Vill eller fanga? Han veit ikkje kva han ikkje er, oppdrettslaksen, men vi kan vite det.
Foto: Vidar Ruud / NTB
Vill eller fanga? Han veit ikkje kva han ikkje er, oppdrettslaksen, men vi kan vite det.
Foto: Vidar Ruud / NTB
For ei dryg veke sidan fekk vi eit lite mirakel opp på kjøkkenbenken vår heime. Eller eigentleg var det ikkje så lite, for det var ei heil side av ein laks, og den laksen har ikkje vore heilt liten, han heller (sikkert 10 kilo). Likevel var det ikkje storleiken som gjorde laksesida så spesiell. Heller ikkje det at ho var røykt heilt perfekt for berre få dagar sidan.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
kr 99 for dei fyrste to månadene.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.