Regnbogemat
At matproduksjon treng mangfald, burde seie seg sjølv.
Om vi kan lage ein regnboge berre i gulrøter, kor mykje mangfald vi ikkje har smakt enno, finst det ikkje då der ute?
Foto: Pixnio.com
Om vi kan lage ein regnboge berre i gulrøter, kor mykje mangfald vi ikkje har smakt enno, finst det ikkje då der ute?
Foto: Pixnio.com
Kor mange fargar har maten du et? Er gulrøtene dine oransje, raudbetane lilla og maisen gul? Trur du det er slik naturen har skapt dei? Då er det på høg tid å tru om att – og omfamne mangfaldet naturen kan gje tallerkenen. Men før vi kjem til naturens regnbogefarga gode, må vi snakke litt om kva typar mangfald som er godtekne på den menneskelege sida av matproduksjonen.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.