Mattryggleik
Vi importerer monaleg meir enn berre smågodt, Solberg.
Båten som skiplar Solbergs sjølvforsyning: Soyabåtar som denne dreg ned norsk sjølvforsyning frå 50 til 36 prosent.
Foto: Rodolfo Buhrer / Reuters / NTB
Båten som skiplar Solbergs sjølvforsyning: Soyabåtar som denne dreg ned norsk sjølvforsyning frå 50 til 36 prosent.
Foto: Rodolfo Buhrer / Reuters / NTB
«Selv om vi bare dekker 50 prosent av den normale diettens kaloriforbruk i Norge med egen produksjon, er det sånn at i en krise er ikke durumhvete blant de tingene det er viktigst å få tak i.» Det sa statsminister Erna Solberg i spørjetimen i Stortinget førre veke, på eit spørsmål som dreia seg om matvareberedskap i ein krisesituasjon.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
kr 99 for dei fyrste to månadene.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.