20211001
Livbergande mat
Frå matfatet
Kor rart det enn høyrest ut: Av og til må vi drepe dyra for å berge dei.
Villsau, eller gamalnorsk sau. Ete – eller berge? Eller ja takk, begge delar?
Foto: Siri Helle
Villsau, eller gamalnorsk sau. Ete – eller berge? Eller ja takk, begge delar?
Foto: Siri Helle
Plantebaserte kyllingnuggets. Plantebasert pølse. Plantebasert burgar, snitsel, ja, endåtil plantebasert biff er no å finne i kvar einaste daglegvarebutikk. Er det framleis provoserande, eller har vi vorte vane med at fredagsbiffen like godt kan vere laga av hydrolisert soyaprotein, kikertmjøl eller gluten som av muskelmasse frå ku?
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.