20170331
Kvifor et vi egg, men ikkje mjølke?
Fersk torskerogn i ein balje på eit fiskemottak på Røst.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Fersk torskerogn i ein balje på eit fiskemottak på Røst.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Sjølvsagt er ikkje vi menneske rasjonelle når vi vel kva vi vil ete og kva vi ikkje vil ete. Det er ikkje alltid logisk kva vi ser på som ekkelt eller delikat, sunt eller usunt, festmat eller «fortmat». Likevel er det smått merkeleg at vi utan å tenke over det, legg i oss kvinnelege – skal vi kalle dei forplantningsaktivum som egg og rogn, medan vi like automatisk avviser dei mannlege motpartane.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.