20180824
Fløyte
Ikkje alle gjer seg fortente til å skumme fløyten.
Blautkake – eit under av feit fløyte. Men ikkje all fløyte er feit nok.
Foto: Øyvind Holmstad / Wikimedia Commons
Blautkake – eit under av feit fløyte. Men ikkje all fløyte er feit nok.
Foto: Øyvind Holmstad / Wikimedia Commons
Kva tyder det eigentleg «å skumme fløyten»? Alle som har sett ein separator i bruk, veit at det aldeles ikkje er fløyten som skummar – det er det skummamjølka som gjer. Fløyten renn stille og fint i ein tynn stråle ned i spannet sitt medan brorparten, altså skummamjølka, fossar ut og dannar mykje skum i bøtta.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.