Viva Sardinia!
Porcheddu – grilla pattegris.
Foto: Wikimedia Commons
Porcheddu – grilla pattegris.
Foto: Wikimedia Commons
Reisa startar på semraste vis. Ein av oss lid av flyskrekk, som han bruker eit gammalt kjerringråd for å overvinne: brennevin. Vår ven kjem tumlande ut av flyplasstoalettet med høgoktan whiskyande og eit blikk som Humphrey Bogart. Deretter inn i den store, skumle stålfuglen, på med beltet og det vanlege føredraget om kva reint praktisk vi skal gjere når katastrofen inntreffer. Vi forstår at vi er heilt trygge når vi flyr over dei tyske Alpane, for alle har jo flytevest under setet. Fuglen taksar bortover rullebana på Kastrup, og med eitt kan vi høyre grufulle skrik. Ei dame med enda meir fastskrudd flyskrekk enn vår ven har, går rungande berserkgang bortover midtgangen og skrik: «Eg vil av! Eg vil av! Stopp flyet!»
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
kr 99 for dei fyrste to månadene.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.