Lauken er mor di
Grøn paprika klar til å nyttast i den latinamerikanske varianten av sofrito.
Foto: Herminio Rodriguez / AP / NTB scanpix
Grøn paprika klar til å nyttast i den latinamerikanske varianten av sofrito.
Foto: Herminio Rodriguez / AP / NTB scanpix
Skal du lage din eigen varme middag, kjem du sjeldan unna lauken. Har eg ikkje lauk i huset, må eg anten skaffe det eller ete noko anna. Lauk er ein ingrediens i så mange retter at ein lett kan seie han har verdsherredømme. Då «oppdagarane» kom til Amerika med lauk, fann dei ut at dei innfødde alt hadde han. Lauk er så utbreidd og lovprist at vitskapen ikkje maktar å finne ut nøyaktig kvar han opphavleg stammar frå.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.