Kunsten å elska Thailand
Maten er ganske enkelt himmelsk og stort sett basert på havets frukter.
Maten er ganske enkelt himmelsk og stort sett basert på havets frukter.
I Thailand kan du gjere éin av to ting: hengje med turistane eller finne ut kvar dei lokale vankar. Eg trivst best der thaiane held til. Gata i Cha Am er frå morgonen av full av enkeltpersonsføretak på hjul: eit hundretals mopedar der sidevogna inneheld til dømes ein glødande kolgrill, serveringsdisk og bognande stativ med forskjellig sjømat på spidd. Dei er eit syn, der dei kjem køyrande. Straks et du nygrilla kreps, blekksprut eller andre godsaker, med fersk salat, ris og det heile. Vognene vert flytta dit kundane er. Iblant susar nokon forbi på scooter med eit serveringsbrett i venstre hand, stappfullt av nygrilla kyllingspidd.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.